Thumbnail
Στο Ρίο

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε 10 νεαρούς που φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Ζανέιρο, η διεξαγωγή των οποίων ξεκινά την 5η Αυγούστου, ανακοίνωσε ο βραζιλιάνος υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντρ ντε Μοράες.

Οι ύποπτοι είναι όλοι τους Βραζιλιάνοι και ανάμεσά τους είναι ένας ανήλικος. Ορισμένοι είχαν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «μέσω του Διαδικτύου» κι είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν όπλα, δήλωσε ο Μοράες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μπραζίλια.

«Επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω (των εφαρμογών) WhatsApp και Telegram και μόνο οι δύο γνωρίζονταν από πριν. Ο ηγέτης βρίσκεται στην πολιτεία Παρανά» της νότιας Βραζιλίας, πρόσθεσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για έναν «πολύ ερασιτεχνικό πυρήνα».

Οι δέκα ύποπτοι παρακολουθούνταν από τον Απρίλιο. «Συμμετείχαν σε μια οργάνωση που ονομάζεται "Υπερασπιστές της σαρίας" (σ.σ. του ισλαμικού νόμου) και σχεδίαζαν να αγοράσουν όπλα για να διαπράξουν εγκλήματα στη Βραζιλία αλλά και στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον βραζιλιάνο υπουργό Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων, που ονομάστηκε Hashtag, διεξήχθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία σε εννέα βραζιλιάνικες πολιτείες (Αμαζόνας, Σεαρά, Παραΐμπα, Γκοϊάς, Μίνας Ζεράις, Ρίο ντε Ζανέιρο, Σάο Πάολο, Ρίο Γκράντε ντο Σουλ) με τη συμμετοχή 130 αστυνομικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikaiomata2.jpg
Πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα
Σε αντίθεση με έντονα ιεραρχικά συστήματα οργάνωσης, η έννοια της «αναρχίας» δεν ταυτίζεται με τη βία ή με την κατάλυση των αξιών και των θεσμών
Πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα πολιτισμική ευαισθησία, ανθρώπινα δικαιώματα
aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Ζητά άμεση ενεργοποίηση ελεγχόμενης πρόσβασης μετά τα σοβαρά επεισόδια στο campus
Μετά τα σοβαρά επεισόδια στο campus, οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζητούν την άμεση ενεργοποίηση της ελεγχόμενης...
ΑΠΘ: Ζητά άμεση ενεργοποίηση ελεγχόμενης πρόσβασης μετά τα σοβαρά επεισόδια στο campus
metro
Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τέσσερις σταθμοί – Αναλυτικά τα δρομολόγια
Νυχτερινές ρυθμίσεις έως την Πέμπτη λόγω έργων – Σε λειτουργία προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ15
Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τέσσερις σταθμοί – Αναλυτικά τα δρομολόγια