Thumbnail
Τι δηλώνει ο Έλληνας φωτορεπόρτερ

«Δεν μπορώ να το φανταστώ και δεν έχω λόγους να αμφισβητώ τα λόγια του Πέτερ Ραμσάουερ» ανέφερε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ερωτώμενος σχετικά με το περιστατικό της φραστικής του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομίας τηου Bundestag προς Έλληνα φωτογράφο, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γκάμπριελ προσθέτει ακόμη ότι δεν αντιλήφθηκε εξαρχής κάτι και ότι ενημερώθηκε αργότερα από τον γερμανό πρέσβη.

Από την πλευρά του ο κ. Ραμσάουερ δίνει συνέχεια στο θέμα, δηλώνοντας προς την εφημερίδα ότι «ο φωτογράφος έφθασε καθυστερημένος, σπρώχθηκε προς τα εμπρός και με αυτόν τον τρόπο με χτύπησε δυνατά στα πλευρά. Ως πρώην τερματοφύλακας, μπορώ να αντέξω πολλά. Ο ισχυρισμός ότι έσπρωξα ή προσέβαλα έναν φωτογράφο είναι ψευδής».

Σύμφωνα πάντως με δήλωση του ίδιου του φωτορεπόρτερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο κ. Ράμσάουερ όχι μόνο τον προσέβαλε, αλλά «επανέλαβε τις ύβρεις του και στα αγγλικά». Ο φωτογράφος ωστόσο τονίζει ότι για τον ίδιο το θέμα έχει λήξει, καθώς πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, του ζήτησαν συγγνώμη.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει παράλληλα στο ρεπορτάζ της ότι ούτε ο γερμανός πρέσβης ούτε οι συνεργάτες του ζήτησαν συγγνώμη από τον φωτογράφο, διότι δεν υπάρχουν μάρτυρες για την υποτιθέμενη προσβολή.

«Εδώ πρόκειται για μια περίπτωση μαρτυρίας εναντίον μαρτυρίας», δήλωσε στην Bild am Sonntag υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση το περιστατικό είναι κάτι περισσότερο από ατυχές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα
Συντάξεις: Μπαίνουν πριν τα Χριστούγεννα τα «διπλά» χρήματα στους λογαριασμούς
Πληρωμές έως το απόγευμα της Παρασκευής στους λογαριασμούς όλων των συνταξιούχων – Τι φέρνει η αύξηση 2,4% και η «κουτσουρεμένη» προσωπική διαφορά
Συντάξεις: Μπαίνουν πριν τα Χριστούγεννα τα «διπλά» χρήματα στους λογαριασμούς
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: 5.700 προφορικές εξετάσεις και αυξάνονται – Είναι έτοιμο το σύστημα;
Αυξάνονται κάθε χρόνο οι προφορικές εξετάσεις στις πανελλήνιες – Σχεδόν 5.700 οι «φυσικώς αδύνατοι» υποψήφιοι έδωσαν το 2025
Πανελλαδικές: 5.700 προφορικές εξετάσεις και αυξάνονται – Είναι έτοιμο το σύστημα;