Η Kaitangata, μία μικρή πόλη στο νότο της Νέας Ζηλανδίας έχει ένα μοναδικό πρόβλημα! Έχει πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας, πολλά φτηνά σπίτια και ελάχιστους ανθρώπους για να κατοικήσουν σε αυτά.
Οι 800 κάτοικοι της Kaitangata, έχουν ξεκινήσει μία καμπάνια για να προσελκύσουν νέους κάτοικους.
Στο σχέδιο συγκαταλέγεται και η προσφορά γης και κατοικίας για 230.000 δολάρια, μια τιμή που ενδέχεται να προσελκύσει αρκετούς Νεοζηλανδούς που έχουν κουραστεί από την ζωή της πόλης.
Ο Bryan Cadogan, δήμαρχος της Clutha όπου βρίσκεται η Kaitangata, υπολόγισε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν οι κάτοικοι.
«Όταν ήμουν άνεργος και έπρεπε να θρέψω την οικογένειά μου, η Clutha μου έδωσε μια ευκαιρία και τώρα θέλουμε να προσφέρουμε την ίδια ευκαιρία σε άλλες οικογένειες που ίσως αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η ανεργία των νέων είναι στο 2. Όχι στο 2%, έχουμε μόλις δύο άνεργους νέους», είπε ο δήμαρχος.
Ο γαλακτοπαραγωγός Evan Dick είναι τρίτης γενιάς κάτοικος στην Kaitangata. Προσφέρει σπίτι, γη και έχει δίπλα του νομικούς και οικονομικούς συμβούλους και την κοινότητα, προκειμένου να διευκολύνει όσους ενδιαφέρονται να μετακομίσουν εκεί. Ο ίδιος επισημαίνει πως: “Είμαστε μια παλιομοδίτικη κοινωνία, δεν κλειδώνουμε τα σπίτια μας, αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν στους δρόμους ελεύθερα. Αλλά δεν έχουμε κόσμο. Θέλουμε να επανέλθει ο παλμός της πόλης. Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά.”
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ