Thumbnail
Στο Παρίσι και σε αρκετές άλλες πόλεις

Επεισόδια σημειώθηκαν σε μία ακόμη διαδήλωση στο Παρίσι, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλη, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που, όπως υποστηρίζουν, θα καταστήσει ευκολότερες τις προσλήψεις, αλλά και τις απολύσεις, ενώ θα δώσει στους εργοδότες μεγαλύτερα δικαιώματα στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις εργασίας.

Όσον αφορά τα επεισόδια, περίπου 200 μαυροντυμένα άτομα με μάσκες που είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση, εκτόξευσαν σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι από τους ταραξίες προσπάθησαν να καταστρέψουν μια στάση λεωφορείου.

Πριν ξεκινήσει η πορεία οι αρχές είχαν προχωρήσει ήδη σε 27 προσαγωγές.

Ο Φιλίπ Μαρτινέ, ο γενικός γραμματέας της CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οργανωθούν νέες διαδηλώσεις στις 5 Ιουλίου, ενώ το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητείται ακόμη από το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Force Ouvriere (FO, Εργατική Δύναμη) η συμμετοχή στη διαδήλωση του Παρισιού έφτασε τις 55.000. Η αστυνομία όμως, που κινητοποίησε περίπου 2.500 άνδρες της για να διασφαλίσουν την τάξη, κάνει λόγο για 14-15.000 διαδηλωτές.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις οργανώθηκαν από τα συνδικάτα και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, όπως στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Ρεν, το Στρασβούργο και τη Χάβρη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νταντάδες της γειτονιάς
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Έρχεται τον Μάρτιο voucher έως 500 ευρώ τον μήνα
Ξεκινά σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Δικαιούχοι, πώς εντάσσονται παππούδες και άνεργοι
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Έρχεται τον Μάρτιο voucher έως 500 ευρώ τον μήνα