Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνέντευξη σε δημόσιο ραδιόφωνο των ΗΠΑ

Ψυχραιμία συστήνει προς όλες τις πλευρές ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να μην υπάρξει διεθνής και οικονομική «υστερία» μετά το Brexit.

Με μία πιο "θετική οπτική" ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτηρίζει μτην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε ως μία «παύση στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ενώ ακόμη αναφέρει ότι είναι απίθανο να συμβούν κατακλυσμιαίες αλλαγές και οι συνέπειες της βρετανικής εξόδου δεν θα είναι καταστροφικές

«Υπήρξε μια κάποια υστερία μετά το δημοψήφισμα, σαν να είχε χαθεί με κάποιο τρόπο το ΝΑΤΟ, σαν να διαλυόταν η Συμμαχία και η κάθε χώρα να τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά της. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» δήλωσε επιπλέον ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοσταθμό NPR. 

«Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε τι συνέβη είναι ο εξής: πατήθηκε το κουμπί της παύσης όσον αφορά το σχέδιο της πλήρους ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» ανέφερε.

«Δεν θα υπερέβαλα» όσον αφορά τις συνέπειες του Brexit, υπογράμμισε ακόμη ο Αμερικανός Πρόεδρος, αν και είχε προσωπικά ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο τρόπος με τον οποίο ψήφισαν οι Βρετανοί εξηγείται κυρίως από το γεγονός ότι η ΕΕ «προχωρούσε πιθανότατα πιο γρήγορα απ' ό,τι έπρεπε» και χωρίς την αναγκαία ομοφωνία.

«Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια στιγμή που όλη η Ευρώπη θα πει: Ας πάρουμε μια ανάσα κι ας δούμε πώς θα διατηρήσουμε τις εθνικές ταυτότητές μας, πώς θα διατηρήσουμε τα οφέλη της ολοκλήρωσης και πώς θα χειριστούμε την απογοήτευση που αισθάνονται οι ψηφοφόροι» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις Βρετανίας - ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ξανά καθησυχαστικός φέρνοντας ως παράδειγμα τη σχέση της Ουάσινγκτον με το Όσλο. 

«Να θυμάστε ότι η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»
Το σεμινάριο πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026 και επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 μεταξύ 16:30-20:30
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»
Ζαχαράκη
Ζαχαράκη στην Attica Green Expo 2026: Η αειφορία αποτελεί στάση ζωής και δημοκρατία
«Η αειφορία μπορεί να στηριχθεί μόνο από ενεργούς πολίτες που εκπαιδεύονται σήμερα στα σχολεία μας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Ζαχαράκη στην Attica Green Expo 2026: Η αειφορία αποτελεί στάση ζωής και δημοκρατία
μνημονιο συνεργασιας
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη
Η πρωτοβουλία των δύο φορέων αποσκοπεί στην εμπέδωση του κράτους δικαίου μέσω της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξάλειψης των...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη