Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία από το Ηνωμενο Βασίλειο δρομολογεί η κυβέρνηση της Σκωτίας, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στέρτζιον.
H ίδια ανέφερε, μετά την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού της συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, πως «δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία είναι σαφέστατα στο τραπέζι».
«Θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας», δήλωσε, λέγοντας πως θα συσταθεί τις επόμενες ημέρες σχετική επιτροπή.
FM @NicolaSturgeon now speaking outside Bute House. pic.twitter.com/7BBMWHDdfy
— First Minister (@ScotGovFM) 25 Ιουνίου 2016
Ακόμη, η Στάρτζεον ανέφερε πως «θα επιδιώξουμε να μπούμε σε άμεσες συνομιλίες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Η απόφαση για Brexit έχει προκαλέσει τριγμούς και στο εσωτερικό της ίδιας της Βρετανίας, καθώς σε περιοχές όπως η Σκωτία και η Βόρειος Ιρλανδία επικρατεί δυσαρέσκεια, από τη στιγμή που το Bremain επικράτησε με 60%.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom