Thumbnail
Ισπανία

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία καθώς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απέρριψε την πρόταση του βασιλιά Φιλίππου να είναι ο πρώτος υποψήφιος για την πρωθυπουργία που θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, που είχε ζητήσει τη συγκρότηση ενός μεγάλου συνασπισμού των κεντροδεξιών και των κεντροαριστερών δυνάμεων, δεν κατάφερε να βρει υποστήριξη μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα κατόρθωνε να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, ο βασιλιάς Φίλιππος του πρότεινε "να είναι υποψήφιος για την προεδρία της κυβέρνησης" αλλά ο Ραχόι "ευχαρίστησε τη μεγαλειότητά του αλλά αποποιήθηκε την προσφορά".

Ο βασιλιάς θα προχωρήσει τώρα σε έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων για την επιλογή ενός υποψηφίου για την πρωθυπουργία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Ραχόι, που κέρδισε τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές χωρίς όμως να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία, είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

"Παραμένω υποψήφιος αλλά δεν μπορώ να παρουσιαστώ στο κοινοβούλιο επειδή δεν έχω την απαιτούμενη στήριξη", είπε  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα θρανία: Πώς αντιδρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλλει στα σχολεία: από τις ΗΠΑ μέχρι την Εσθονία, chatbots και AI-tutors αλλάζουν τη διδασκαλία
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα θρανία: Πώς αντιδρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026
Επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο – Στόχος η βιωματική ιστορική εκπαίδευση των μαθητών
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026