Thumbnail
Ως τραγωδία μεταδίδουν  τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία την είδηση ότι η ελληνική νεολαία σκαρφάλωσε το δείκτη της ανεργίας στο 60%. Αντικατοπτρίζοντας έτσι τα αποτελέσματα των τριών χρόνων λιτότητας και ύφεσης.

 

Ως τραγωδία μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία την είδηση ότι η ελληνική νεολαία σκαρφάλωσε το δείκτη της ανεργίας στο 60%. Αντικατοπτρίζοντας έτσι τα αποτελέσματα των τριών χρόνων λιτότητας και ύφεσης.

Η ανεργία στην Ελλάδα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters από την έναρξη της κρίσης και μετά, σχεδόν τριπλασιάστηκε, ενώ εμφανίζεται να έχει διπλάσια ποσοστά σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε.

Το μέλλον της ελληνικής νεολαίας είναι μακράν, το πιο μαύρο σε σχέση με οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπης. Η ανεργία που βάζει στο περιθώριο δύο στους τρείς νέους για πολλά χρόνια ή τους διώχνει στο εξωτερικό, είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η ένταξη στην εργασία αν δεν είναι ανασφάλιστη και χωρίς ωράριο ή δικαιώματα, θα είναι πλέον με το νόμο, το πολύ μέχρι 500 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών. 

Παρά τις αισιόδοξες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης,  σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αλλά και των εκθέσεων για την κατάσταση της οικονομίας στην Ευρώπη τόσο η ανεργία αλλά και οι εργασιακές σχέσεις θα χειροτερεύουν ραγδαία τα επόμενα χρόνια.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
λιβανος
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου
Ανάμεσα σε φόβοο ελληνισμός της Βηρυτού τίμησε την εθνική επέτειο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου