Ο Timothy Doner από το Μανχάταν εξηγεί πως ενώ αρχικά δεν μιλούσε καμία ξένη γλώσσα, μέσα σε τέσσερα χρόνια έμαθε 20 γλώσσες και ποια είναι τα προνόμια της πολυγλωσσίας
Οι περισσότεροι έφηβοι δυσκολεύονται να προφέρουν ακόμα και μερικές φράσεις στα εβραϊκά.
O 17χρονος Timothy Doner όμως δεν ανήκει σε αυτούς αφού ξεκίνησε να μελετά τα εβραϊκά πριν τέσσερα χρόνια και από τότε έμαθε να μιλάει άλλες 19 γλώσσες.
Αν και αυτή η ικανότητα είναι συνηθισμένη σε διάφορες χώρες του κόσμου, στις ΗΠΑ είναι πολύ σπάνια ικανότητα αφού οι περισσότεροι Αμερικανοί μιλούν μία η δύο γλώσσες το πολύ.
Αυτή η ιδιαιτερότητα λοιπόν οδήγησε τον έφηβο στη δημιουργία ενός video όπου παρουσιάζει τις πολύτιμες γνώσεις του.
Στο βίντεο,που έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές, μιλάει αγγλικά,γαλλικά,hausa, wolof, ρώσικα,γερμανικά, yiddish, εβραϊκά, αραβικά, pashto, περσικά, κινέζικα, ταλικά, τούρκικα, ινδονησιακά, ολλανδικά,ξόζα, σουαχίλι, χίντι και την διάλεκτο των ιθαγενών Αμερικανών, ojibwe.
Φυσικά όλες αυτές της γλώσσες τις μιλάει σε διαφορετικά επίπεδα επάρκειας και γι'αυτό συνεχίζει να μελετάει ώστε να τις τελειοποιήσει.
Πηγή:dailynews
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ