Thumbnail
  Αθώοι οι 3 οδηγεί απορριμματοφόρων για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ   Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι τρεις οδηγοί απορριμματοφόρων που είχαν οδηγηθεί σε δίκη για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 29/8/12. Οι οδηγοί κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια. Θυμίζουμε ότι είχαν συλληφθεί μετά τη λήξη της τότε διαμαρτυρίας, κατά τη διαδρομή και στο γκαράζ του Δήμου Νίκαιας και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.  

 

Αθώοι οι 3 οδηγεί απορριμματοφόρων για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ
 
Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι τρεις οδηγοί απορριμματοφόρων που είχαν οδηγηθεί σε δίκη για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 29/8/12. Οι οδηγοί κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια. Θυμίζουμε ότι είχαν συλληφθεί μετά τη λήξη της τότε διαμαρτυρίας, κατά τη διαδρομή και στο γκαράζ του Δήμου Νίκαιας και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.
 
Από νωρίς στα δικαστήρια βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοί τους και αλληλέγγυοι,  ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν συνδικαλιστές, δήμαρχοι και η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη. Στην κατάθεσή της, η βουλευτής, όπως και άλλοι μάρτυρες, απέδειξε το αυθαίρετο της σύλληψης και το ανυπόστατο των κατηγοριών.
 
Όπως αναφέρει το η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, η σημερινή απόφαση αποτελεί «νίκη στη μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, μιας και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης. Βαφτίζοντας "επίορκους" όσους αντιστέκονται στις πολιτικές της λιτότητας και της διάλυσης του δημόσιου τομέα, οδηγώντας τους σε αυτοδίκαιη αργία και διαθεσιμότητα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνδικαλιστές του τιμούν το ρόλο τους και πρωτοστατούν στους εργατικούς αγώνες». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε «μαζική και ενωτική αντίσταση» προκειμένου να αποκορυστεί αποτελεσματικά κάθε «απόπειρα ποινικοποίησης και καταστολής των δίκαιων αγώνων για δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παλαιστινη
Ολονύκτιες διαμαρτυρίες σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη
Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι στηρίζουν τη σημερινή ολονύκτια διαμαρτυρία
Ολονύκτιες διαμαρτυρίες σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη
syllipsi.jpg
Συνελήφθη ηλικιωμένος που βιντεοσκοπούσε το σώμα 14χρονης μαθήτριας μέσα σε λεωφορείο
Τράβηξε βίντεο διάρκειας 39 δευτερολέπτων και τουλάχιστον τρεις φωτογραφίες με τη μαθήτρια μέσα από το λεωφορείο, εστιάζοντας μάλιστα και σε επίμαχα...
Συνελήφθη ηλικιωμένος που βιντεοσκοπούσε το σώμα 14χρονης μαθήτριας μέσα σε λεωφορείο
simaia-palaistini
Φοιτητές στη Θεσσαλονίκης: Ολονύκτια διαμαρτυρία για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού
«Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα, είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ από τις...
Φοιτητές στη Θεσσαλονίκης: Ολονύκτια διαμαρτυρία για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού