Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

 

Σόιμπλε: Είμαι χαρούμενος για την απόφαση
Δεν έκρυψε τη χαρά του για την απόφαση ο Γερμανος Υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από τη σύνοδο των Βρυξελλών. Ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την Κύπρο ήταν αυτή που επιθυμούσε από τη αρχή η Γερμανία
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
Είναι χαρούμενος γιατί πετύχαμε αυτό που ήταν πάντοτε η θέση μας. Χάσαμε χρόνο, αλλά τώρα έχουμε το αποτέλεσμα που ήταν πάντα η θέση της Γερμανικής κυβέρνησης.
 
Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι η συμφωνία δεν χρειάζεται να περάσει από την Κυπριακή Βουλή. 
Ο κ. Σόϊμπλε είπε επίσης ότι η τρόικα έχει επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση, ότι η η αναγκαία νομοθεσία για τις τράπεζες έχει ήδη ψηφιστεί και πως με τη συμφωνία ο τραπεζικός τομέας συρρικνώνεται στον κοινοτικό μέσο όρο.
 
«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε.
«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.
 
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, νομικά η γερμανική κάτω βουλή δεν χρειάζεται να ψηφίσει σχετικά με την δανειακή σύμβαση σε αυτή τη φάση. Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί μια ψηφοφορία εντός της εβδομάδας, εάν το θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ.
newsit.gr
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
ΑΣΓΜΕ: «Αδιαφορεί το Υπουργείο για τα προβλήματα στα σχολεία και τους μαθητές»
Έντονη κριτική μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ – Στο επίκεντρο η παράλληλη στήριξη και το «Εθνικό Απολυτήριο»
ΑΣΓΜΕ: «Αδιαφορεί το Υπουργείο για τα προβλήματα στα σχολεία και τους μαθητές»