Thumbnail

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόφαση αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας στη βουλή (ήταν προγραμματισμένη για τις 4.30 μ.μ.), στην οποία θα εγκρίνονταν ή όχι στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, όπως αποφασίστηκε στο Εurogroup της Παρασκευής.
 
Αύριο το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πια αναζητά εναλλακτικές λύσεις, ενώ είναι σχεδόν δεδομένο ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστές οι τράπεζες και στις 20 και στις 21 Μαρτίου.
 
Αύριο στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στη βουλή για να ενημερώσει τους βουλευτές και στις 4 μ.μ. θα συνεδριάσει η ολομέλεια μα παραμένει άγνωστο αν θα τεθεί προς ψήφιση το πακέτο διάσωσης. 
 
Κλειστές οι τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη
 
Κλειστές θα παραμείνουν τελικά οι τράπεζες στην Κύπρο την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ δηλώσεις έκαναν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της Μεγαλονήσου.
 
"Πάγωσαν" οι κινήσεις των κυπριακών τραπεζών
 
 Η Κεντρική τράπεζα της Κύπρου, με επιστολή της προς τις κυπριακές τράπεζες, αναφέρει ότι προσωρινά παγώνουν οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων.
 
Ομόλογα φυσικού αερίου στην Κύπρο
 
Είδηση της τελευταίας στιγμής από την Κύπρο. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ομόλογα της εταιρείας που θα εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο, σε όσους υποστούν κούρεμα στις καταθέσεις τους.
 
enikos.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί σε μετακινήσεις μαθητών και συγχωνεύσεις τμημάτων – «Όχι στη σαρανταποδαρούσα των 25 παιδιών», τονίζουν
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
Στο 22,8% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι η χώρα δεν λειτουργεί με όρους κράτους δικαίου
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
«Το παρόν Μνημόνιο αποσκοπεί στην ερευνητική συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών μέσω της δημιουργίας ψηφιακών ιστορικών αρχείων της ΑΣΔΑΑΜ και κοινής...
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
πολυτεχνειο κρητης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
Το έργο βασίζεται στις κεντρικές στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας