Thumbnail
Τα μωρά, που εκτίθενται στην ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιουργείται από το καυσαέριο των αυτοκινήτων, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους είναι πιθανό να έχουν αυτισμό, σύμφωνα με  νέα έρευνα.

 

επιμέλεια: alfavita
 
Τα μωρά, που εκτίθενται στην ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιουργείται από το καυσαέριο των αυτοκινήτων, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους είναι πιθανό να έχουν αυτισμό, σύμφωνα με  νέα έρευνα.
 
Τα ευρήματα, υποστηρίζουν προηγούμενη έρευνα που συνέδεε το πόσο κοντά σε αυτοκινητόδρομο ζουν μικρά παιδιά, με τον κίνδυνο αυτισμού.
 
"Δεν λέμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί αυτισμό αλλά μπορεί να είναι ένας παράγοντας κινδύνου γι' αυτό" δήλωσε ο Hather Volk επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της  Νότιας Καλλιφόρνια στο Λος Άντζελες.
 
Ο αυτισμός είναι ένα φάσμα διαταραχών που κυμαίνονται από μια βαθιά αδυναμία να επικοινωνούν και μια πνευματική υστέρηση με ηπιότερα συμπτώματα.
 
Οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 229 παιδιών με αυτισμό και άλλων 245 που αναπτύχθηκαν φυσιολογικά, σε συσχετισμό με την πιθανή έκθεση κάθε παιδιού σε ρυπογόνο περιβάλλον λόγω της έντονης κυκλοφοριακής κίνησης. 
 
Η αύξηση των περιπτώσεων αυτισμού,  είναι κάτι που έχει ανησυχήσει την ιατρική  και επιστημονική κοινότητα.  Εκτιμάται ότι η διαταραχή αυτή επηρεάζει ένα σε κάθε 88 παιδιά που γεννιούνται στις  Ηνωμένες Πολιτείες, όπου  αποτελεί 25% αύξηση σε σχέση με το 2006.
 
Νέες μελέτες προσπαθούν να προσεγγίσουν τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη νόσο και μπορεί να συνδέονται με την ύπαρξή της. 
 
Έρευνες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που  εκτίθενται σε  υψηλά  επίπεδα "σωματιδιακής ύλης" - ένα μίγμα μετάλλων, χώματος και σκόνης- είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες στο να αποκτήσουν τη νόσο. Είδαν επίσης μια παρόμοια σχέση μεταξύ αυτισμού και διοξειδίου του αζώτου, το οποίο εκπέμπουν τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και άλλα οχήματα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας