Μια μάλλον ασυνήθιστη απαίτηση είχε ένας Βρετανός τουρίστας κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη, όταν αποφάσισε να φύγει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, καταγγέλλοντας ότι τον είχαν «καταδιώξει» τα κουνούπια.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου έναν μήνα στα Χανιά και, σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκο Κώτσογλου, ο τουρίστας δεν περιορίστηκε σε ένα παράπονο.
Έφυγε και ζήτησε πίσω τα χρήματά του
Σύμφωνα με το patris, Ο Βρετανός αποχώρησε από το κατάλυμα και στη συνέχεια επικοινώνησε ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο μερικής ή ακόμη και πλήρους επιστροφής των χρημάτων που είχε καταβάλει για τη διαμονή του.
Μάλιστα, για να τεκμηριώσει την καταγγελία του, έστειλε και φωτογραφία του ποδιού του, το οποίο ήταν γεμάτο τσιμπήματα κουνουπιών. Δεν έμεινε όμως εκεί. Ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από πιστοποιημένη υγειονομική εταιρεία στο δωμάτιο και στο στρώμα όπου είχε κοιμηθεί, ενώ ζήτησε να του κοινοποιηθούν και τα αποτελέσματα του ελέγχου.
«Η ψυχολογία μου ήταν χάλια»
Ο τουρίστας υποστήριξε ότι τα τσιμπήματα επηρέασαν την ψυχολογία του και ουσιαστικά του χάλασαν τις διακοπές. Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, με τον Κυριάκο Κώτσογλου να εξηγεί ότι τέτοιου είδους παράπονα δεν μπορούν να αγνοούνται, ανεξάρτητα από το αν τελικά αποδειχθεί ότι ο επισκέπτης έχει δίκιο.
Όπως ανέφερε, στόχος είναι ο επισκέπτης να αισθανθεί ότι το πρόβλημά του ακούστηκε και αντιμετωπίστηκε με σεβασμό, ώστε να μην προκύψει μια αρνητική εμπειρία που θα μπορούσε να επηρεάσει την εικόνα της Κρήτης.
Η ιστορία είχε τελικά happy end. Μετά τον έλεγχο στο δωμάτιο και τις έγγραφες διαβεβαιώσεις της αρμόδιας εταιρείας ότι δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα, ο Βρετανός θεώρησε την υπόθεση λήξασα. Παρά την περιπέτεια με τα κουνούπια, φέρεται να δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην Κρήτη και την επόμενη χρονιά για διακοπές.Από «διακοπές με κουνούπια» σε… ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι!