Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στη Λακωνία ο τραγικός θάνατος της 29χρονης Ελένης, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, λίγες μόλις ημέρες πριν κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή.
Η νεαρή γυναίκα ετοιμαζόταν να μετακομίσει στην Αρεόπολη, όπου είχε εξασφαλίσει εργασία ως βρεφονηπιοκόμος, έχοντας σχέδια και όνειρα για το μέλλον. Ωστόσο, η μοίρα επιφύλασσε διαφορετική εξέλιξη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, τους φίλους της και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου, στον δρόμο Απιδιάς – Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της γέφυρας Απιδιάς.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 29χρονη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο και στη συνέχεια ανετράπη.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τη νεαρή γυναίκα στο Νοσοκομείο Μολάων. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή, καθώς είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα.
Η 29χρονη ήταν μόνη της στο όχημα, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν ενεπλάκη άλλο αυτοκίνητο στο δυστύχημα. Η Τροχαία συνεχίζει την προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.
Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, καθώς όσοι τη γνώριζαν μιλούν για μια νέα γυναίκα γεμάτη καλοσύνη, όνειρα και αισιοδοξία, που βρισκόταν ένα βήμα πριν από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή της.
Σε ένδειξη πένθους και σεβασμού προς την οικογένειά της, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απιδέας ανακοίνωσε την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της 5ης και της 6ης Αυγούστου, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος που έχει σκεπάσει την περιοχή.