Υπόθεση Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου η δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών σε δεύτερο βαθμό
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η δευτεροβάθμια δίκη ορίστηκε μετά τις εφέσεις που άσκησαν οι καταδικασθέντες κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία τους επέβαλε εξοντωτικές ποινές για τη δράση των εταιρειών τους.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου πρόκειται να καθίσουν εκ νέου, στις 11 Δεκεμβρίου 2026, οι τέσσερις επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση του κακόβουλου λογισμικού Predator. Η δευτεροβάθμια δίκη ορίστηκε μετά τις εφέσεις που άσκησαν οι καταδικασθέντες κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία τους επέβαλε εξοντωτικές ποινές για τη δράση των εταιρειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους δύο Έλληνες υπηκόους και ένα ζεύγος αλλοδαπών– επιβάλλοντας στον καθένα ποινή φυλάκισης 126 ετών και οκτώ μηνών. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η ανώτατη εκτιτέα ποινή ορίστηκε στα οκτώ έτη.

Παρά το μέγεθος της ποινής, το δικαστήριο είχε αποφασίσει να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. Σε περίπτωση, ωστόσο, που η προσεχής απόφαση επικυρώσει την πρωτόδικη, οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή.

Η επερχόμενη ακροαματική διαδικασία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα βασιστεί σε πλήθος νέων δεδομένων που αναδείχθηκαν κατά την πολυήμερη πρωτόδικη δίκη. Οι αποκαλύψεις εκείνης της περιόδου ήταν τέτοιες που ώθησαν τον πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητήσει περαιτέρω έρευνες, με κύριο άξονα το αν οι ενέργειες των εμπλεκομένων στοιχειοθετούν το βαρύτατο αδίκημα της κατασκοπείας.

Παράλληλα, η δικαιοσύνη διερευνά:

  • Τον ρόλο εννέα επιπλέον στελεχών και συνεργατών των επίμαχων εταιρειών, οι οποίοι ελέγχονται ως πιθανοί συνεργοί.

  • Δύο ακόμη αδικήματα που σχετίζονται με τις καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων στην υπόθεση.

Ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της υπόθεσης παραμένει ο κίνδυνος της παραγραφής. Καθώς πρόκειται για πλημμελήματα, η σχετική πενταετία έχει ήδη αρχίσει να συμπληρώνεται, καθιστώντας επιτακτική την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής διαδικασίας στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που υποστηρίζουν την κατηγορία, η κατάσταση είναι οριακή. Επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως κάθε μέρα που περνάει, παραγράφεται και μία πράξη επιμόλυνσης (ή απόπειρας επιμόλυνσης) των στόχων του Predator, γεγονός που καθιστά τη δίκη της 11ης Δεκεμβρίου ορόσημο για την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα των υποκλοπών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
«Χρειάζεται τεχνοκρατική συζήτηση» σημειώνει ο υφυπ. Παιδείας - Γιατί δεν μπαίνουν στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για την αυτοκτονία των δύο κοριτσιών στην Ηλιούπολη
«Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες»: Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για τα κορίτσια στην Ηλιούπολη (Video)
«Δεν θα με αλλάξει το σύστημα»: Δεν ακολούθησε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα, ευχαριστώντας τους γονείς του για τις αξίες που του μετέδωσαν
«Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες»: Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για τα κορίτσια στην Ηλιούπολη (Video)
Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εργασίας
Εργασία: Τέλος στο «κρυφό» μισθολόγιο – Τι αλλάζει σε προσλήψεις, αμοιβές και bonus
Φανερός μισθός από την αρχή, παρελθόν η ερώτηση «πόσα παίρνατε πριν» και οι διακρίσεις φύλου στις προκηρύξεις
Εργασία: Τέλος στο «κρυφό» μισθολόγιο – Τι αλλάζει σε προσλήψεις, αμοιβές και bonus