Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα για το πέταγμα χαρταετού
Καταιγίδες και χιόνια «κόβουν» τη χώρα στα δύο πριν το τριήμερο – Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Με ένα άκρως «διπρόσωπο» σκηνικό θα αναμετρηθούν οι εκδρομείς του τριημέρου, καθώς η Καθαρά Δευτέρα επιφυλάσσει μια εντυπωσιακή αλλαγή στον καιρό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια γραμμή καταιγίδων που θα σαρώσει την επικράτεια, πριν ο υδράργυρος πάρει ξανά την ανηφόρα για το πέταγμα του χαρταετού.

Παρασκευή και Σάββατο: Η κακοκαιρία προ των πυλών

Η έξοδος των εκδρομέων θα ξεκινήσει με δύσκολες συνθήκες. Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να εισβάλει από τα βορειοδυτικά το βράδυ της Πέμπτης, φέρνοντας μαζί του ψυχρές αέριες μάζες που θα συγκρουστούν με θερμότερες.

Μια συμπαγής γραμμή φαινομένων θα διασχίσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά την Παρασκευή (20/2).

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με τις χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχα, τα πελάγη θα είναι «θυμωμένα», με τους βοριάδες να αγγίζουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η μεγάλη ανατροπή με τον καιρό: Ήλιος την Καθαρά Δευτέρα

Παρά το σκληρό πρόσωπο του καιρού στην αρχή του τριημέρου, η Κυριακή θα λειτουργήσει ως μεταβατικό στάδιο. Τα υπολείμματα της κακοκαιρίας θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο ουρανός θα αρχίσει να καθαρίζει.

Την Καθαρά Δευτέρα, το σκηνικό αλλάζει άρδην. Ο καιρός θα είναι ιδανικός για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και το παραδοσιακό τραπέζι στην ύπαιθρο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες, προσφέροντας μια γλυκιά αίσθηση άνοιξης.

Παρά τη μεσημεριανή ζέστη, το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό νωρίς το πρωί και τη νύχτα, απαιτώντας κατάλληλο ντύσιμο για όσους ξεκινήσουν νωρίς.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη (19/2) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για σήμερα, το σκηνικό παραμένει ήπιο με τον ήλιο να κυριαρχεί, όμως η νύχτα θα φέρει τις πρώτες αλλαγές.

Στην Αττική, σήμερα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 βαθμούς, με αρκετό κρύο όμως τις πρωινές ώρες. Η κακοκαιρία θα μας επισκεφθεί την Παρασκευή, αλλά θα έχει απομακρυνθεί πλήρως μέχρι τη Δευτέρα.

Στη Θεσσαλονίκη συνθήκες παγετού επικρατούν νωρίς το πρωί, με τη μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς. Οι βροχές της Παρασκευής θα δώσουν τη θέση τους σε έναν καθαρό ουρανό για το κλείσιμο του τριημέρου.

Ουσιαστικά, το τριήμερο χωρίζεται σε ένα «χειμωνιάτικο» πρώτο μισό και ένα «ανοιξιάτικο» φινάλε, επιτρέποντας στους πολίτες να απολαύσουν τα κούλουμα με σύμμαχο τον καιρό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας (19-22/03)
Έως 25/2 οι έγκαιρες εγγραφές στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας απο το τμήμα Ψυχολογιας, το ΠΜΣ Σχολικής Ψυχολογίας και το Εργαστήριο...
ΕΚΠΑ: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας (19-22/03)
δημοτικο
Στο «κόκκινο» η σχολική στέγη στην Κέρκυρα – Απειλείται με έξωση το 13ο Δημοτικό
Έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για το ενδεχόμενο κλεισίματος και διαμοιρασμού των μαθητών σε άλλα σχολεία
Στο «κόκκινο» η σχολική στέγη στην Κέρκυρα – Απειλείται με έξωση το 13ο Δημοτικό
μαγκος
«Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε δικαιοσύνη» – Νέα παρέμβαση του Γιάννη Μάγγου
Καταγγελίες για αλλεπάλληλες αναβολές στη δίκη για τον θάνατο του Βασίλειου Μάγγου και μήνυμα επιμονής απέναντι στην αστυνομική βία
«Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε δικαιοσύνη» – Νέα παρέμβαση του Γιάννη Μάγγου