Τις αισθήσεις τους έχουν οι τρεις τραυματίες του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Ρουμανία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά άνθρωποι. Την ενημέρωση έκανε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι τραυματίες μεταφέρονται σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.
«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί ή να τους μεταφέρουμε στην Ελλάδα, εφόσον αυτό κρίνουν οι γιατροί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και στον σύλλογο του ΠΑΟΚ, που επλήγη από το τραγικό συμβάν.
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
«Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία, επικοινώνησα με τις Ρουμανικές Αρχές και συγκεκριμένα με τον ομόλογο μου Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας κ. Alexandru Rogobete και με τον Υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων κ. Raed Arafat. Οι τρεις τραυματίες έχουν συνείδηση και αυτή την στιγμή μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τιμισοάρα. Περισσότερες πληροφορίες για την υγεία τους θα έχουμε σε λίγη ώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί ή να τους μεταφέρουμε στην Ελλάδα εάν αυτό κρίνουν οι γιατροί. Έχουμε αρίστη συνεργασία με τις Ρουμανικές Αρχές τις οποίες και ευχαριστούμε. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την μεγάλη μου θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ για το τραγικό αυτό δυστύχημα».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Μαρία Δούση