Η Αστυνομία της Πάτρας σχημάτισε δικογραφία για σωματική βλάβη σε αδύναμο πρόσωπο σε βάρος ενός 16χρονου αλλοδαπού, έπειτα από καταγγελία ότι επιτέθηκε σε 15χρονο μαθητή. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό για τη βία μεταξύ ανηλίκων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία:
Ο ανήλικος δράστης εξανάγκασε το θύμα να γονατίσει.
Στη συνέχεια το γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και το εξύβριζε.
Το περιστατικό φέρεται να έχει καταγραφεί σε βίντεο από τον ίδιο τον δράστη.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο διακίνησης του βίντεο και τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος θα καθορίσει τα περαιτέρω βήματα. Η υπόθεση αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα λόγω της ηλικίας των εμπλεκομένων και του χαρακτήρα του αδικήματος.
Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την πρόληψη της βίας μεταξύ ανηλίκων. Οι Αρχές υπογραμμίζουν ότι:
Η έγκαιρη παρέμβαση της οικογένειας είναι κρίσιμη.
Το σχολικό περιβάλλον πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.
Η ενημέρωση για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη μπορεί να περιορίσει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών.
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε σειρά περιστατικών βίας μεταξύ μαθητών, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συστηματική πρόληψη και ευαισθητοποίηση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom