Αναζητάτε τον τρόπο να πετύχετε τις τέλειες πατάτες χωρίς πολύπλοκα μυστικά; Η συνταγή που ακολουθεί συνδυάζει απλότητα και εξαιρετικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας πατάτες τραγανές εξωτερικά και βελούδινες εσωτερικά.
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράστε τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα, σε άφθονο νερό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά. Κόψτε σε ομοιόμορφα κομμάτια και αφήστε τις στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Μόλις φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία, τηγανίστε τις πατάτες για 2–3 λεπτά μέχρι να γίνουν σχεδόν λευκές εξωτερικά.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και συνεχίστε το τηγάνισμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν μέσα. Αφαιρέστε προσεκτικά και αλατίστε όσο είναι ακόμη ζεστές.
Μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα:
Χύτρα ταχύτητας: Μειώνει τον χρόνο βρασίματος σε 10 λεπτά.
Εναλλακτικά εργαλεία: Αν δεν έχετε κατσαρόλα με δίχτυ, ένα βαθύ τηγάνι και τρυπητή κουτάλα θα κάνουν τη δουλειά.
Μην στριμώχνετε τις πατάτες: Χρειάζονται χώρο για να γίνουν τραγανές.
Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα απολαύσετε πατάτες με χρυσαφένια, τραγανή επιφάνεια και βουτυρένιο, απαλό εσωτερικό – το τέλειο συνοδευτικό για κάθε πιάτο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση