snitsel
Από το κλασικό πανέ μέχρι το «διπλό πανάρισμα» και τις εναλλακτικές με πάνκο ή κορν φλέικς

Το πανάρισμα είναι η μαγεία που μετατρέπει το κοτόπουλο σε ένα τραγανό και χρυσοκαφέ πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το μυστικό κρύβεται σε τρία βασικά βήματα: αλεύρι, αυγό και φρυγανιά, τα οποία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν την τέλεια κρούστα.

Βήμα 1: Προετοιμασία κοτόπουλου

Στεγνώστε καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Ένα καλά στεγνωμένο κοτόπουλο κρατάει καλύτερα το πανάρισμα και δεν λερώνει το τηγάνι ή τον φούρνο.

Βήμα 2: Το αλεύρωμα

Καλύψτε το κοτόπουλο ομοιόμορφα με αλεύρι, αφήνοντας την περίσσεια να πέσει. Το αλεύρι απορροφά την υγρασία και προετοιμάζει την επιφάνεια για το αυγό.

Βήμα 3: Το αυγό

Βουτήξτε το αλευρωμένο κοτόπουλο σε χτυπημένα αυγά με λίγο γάλα για καλύτερη συνοχή. Αφήστε το να στραγγίξει πριν περάσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 4: Η επικάλυψη

Επιλέξτε το υλικό της επικάλυψης: κλασική φρυγανιά για λεπτή υφή, πάνκο για αφράτο και τραγανό αποτέλεσμα ή αλεσμένα κορν φλέικς για ιδιαίτερη τραγανότητα. Μπορείτε να συνδυάσετε τα τρία για πιο δημιουργικό αποτέλεσμα.

Βήμα 5: Ψύξη πριν το μαγείρεμα

Αφήστε το παναρισμένο κοτόπουλο στο ψυγείο για 15–20 λεπτά. Αυτό βοηθάει να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Πώς να το μαγειρέψετε

  • Στον φούρνο: 190–200°C για 15–20 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσοκαφέ χρώμα.
  • Στο τηγάνι: Μέτρια φωτιά με αρκετό λάδι για 5–7 λεπτά ανά πλευρά.
  • Στο air fryer: 180°C για 10 λεπτά, με δυνατότητα προσθήκης τυριού ή ντομάτας τα τελευταία 2 λεπτά.

Το απόλυτο μυστικό:
Δοκιμάστε το «διπλό πανάρισμα»: μετά το πρώτο πέρασμα με αυγό και φρυγανιά, επαναλάβετε το βήμα για ακόμα πιο τραγανό και πλούσιο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με το πιο νόστιμο και τραγανό κοτόπουλο που έχετε φτιάξει ποτέ.

Με αυτά τα μικρά μυστικά, το σπίτι σας θα μοιάζει με gourmet κουζίνα, ενώ το κοτόπουλο θα γίνεται πάντα ζουμερό και τραγανό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέπες
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους
Από τα παραδοσιακά γαλλικά τραπέζια μέχρι τη σύγχρονη κουζίνα, η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη λεπτή ζύμη.
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους