Αβοκάντο
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που μπορείτε να σερβίρετε ως ντιπ με nachos, ως άλειμμα σε σάντουιτς ή σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, σαλάτες και μεξικάνικα πιάτα.

Υλικά:

300 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο

100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια

50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

15 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

40 ml χυμός λάιμ

25 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα.

Βάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο σε ένα multi και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα.

Μεταφέρουμε τον πουρέ αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι ή έξτρα χυμό λάιμ, μέχρι να φτάσουμε στη γεύση που μας αρέσει. Σερβίρουμε αμέσως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kalorifer.jpg
Γιατί η τοποθέτηση ρούχων πάνω σε καλοριφέρ δεν είναι καλή ιδέα
Η συνήθης πρακτική να τα κρεμάμε απευθείας πάνω σε καλοριφέρ ή θερμοπομπού φαίνεται βολική, αλλά ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να δημιουργήσει...
Γιατί η τοποθέτηση ρούχων πάνω σε καλοριφέρ δεν είναι καλή ιδέα