Υλικά:
250-270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. κακάο
1 ποτηράκι κρασί Marsala ή Vinsanto Σαντορίνης
1 αυγό
λίγο νερό ή 1 ασπράδι για να κολλήσει η ζύμη
λάδι για τηγάνισμα
500 γρ. τυρί ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. ψιλοκομμένα φρουί γλασέ
200 γρ. σαντιγί
ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
επιπλέον ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία και ελαστική ζύμη. Σχηματίζουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το τυρί με τη ζάχαρη και τα φρουί γλασέ. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διατηρούμε στο ψυγείο μαζί με τη σαντιγί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε κύκλους περίπου 10 εκ. Αλείφουμε με λίγο ασπράδι τους κυλίνδρους (ή αυτοσχέδιους κυλίνδρους από αλουμινόχαρτο) και τυλίγουμε τη ζύμη γύρω τους.
Ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε τα κανόλι περίπου 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφαιρούμε τους κυλίνδρους και αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε τα κανόλι με την κρέμα και διακοσμούμε με σαντιγί, ψιλοκομμένα φιστίκια και ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ