Υλικά:
460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κ.σ. για τις φράουλες
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
⅓ κ.γλ. αλάτι
400 ml φυτικό γάλα της επιλογής σας
80 ml ηλιέλαιο
80 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
300 γρ. μαύρη ζάχαρη ή άλλη ζάχαρη της επιλογής σας
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. φρέσκιες φράουλες, κομμένες σε κυβάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το φυτικό γάλα, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ ή κουτάλα μέχρι να ενωθούν.
Πασπαλίζουμε τις φράουλες με 1 κ.σ. αλεύρι και τις προσθέτουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις για να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη φόρμα, τινάζουμε το περιττό και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50-60 λεπτά, ελέγχοντας με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ