Αν ψάχνετε μια γρήγορη, απλή και πεντανόστιμη συνταγή για πρωινό ή απογευματινό σνακ, τα μαλακά μπισκότα μήλου είναι η ιδανική επιλογή. Ετοιμάζονται σε λιγότερο από μισή ώρα, χρειάζονται απλά υλικά και σκορπούν το άρωμα του μήλου και του λεμονιού σε όλο το σπίτι.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με άχνη και κανέλα ή να τα περιχύσετε με ένα ελαφρύ γλάσο λεμονιού και άχνης, για μια πιο λαχταριστή εκδοχή.
Υλικά
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη
80 ml σπορέλαιο
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι (για ράντισμα των μήλων)
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε τα μήλα:
Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρούς κύβους. Βάλτε τα σε ένα μπολ με λίγο νερό και τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
2. Ετοιμάστε τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το σπορέλαιο και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια, ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε απαλά με μαρίζ ή κουτάλι.
3. Προσθέστε τα μήλα:
Στραγγίξτε τα μήλα (κρατήστε το χυμό αν θέλετε για το γλάσο) και ενσωματώστε τα στο μείγμα.
4. Ψήσιμο:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας μικρά μπισκότα.
5. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και πασπαλίστε τα με άχνη και κανέλα ή περιχύστε τα με το γλάσο λεμονιού.
Αν θέλετε πιο “ζουμερά” μπισκότα, χρησιμοποιήστε μήλα ποικιλίας Starking ή Fuji, που διατηρούν καλύτερα την υγρασία τους στο ψήσιμο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom