Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός και ως «Φραπές» στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντόπισε αδικαιολόγητο πλουτισμό στους λογαριασμούς του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού και ως «Φραπέ» – Ο φάκελος διαβιβάζεται στον εισαγγελέα

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος φέρεται να εντόπισε συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ και οκτώ οχήματα στην κατοχή του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού και ως «Φραπέ», ο οποίος εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ανάμεσα στα οχήματα βρίσκεται και μία Jaguar, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Οι αποκλίσεις στο πόθεν έσχες του «Φραπέ»

Κατά τον έλεγχο της Αρχής, προέκυψαν σημαντικές αποκλίσεις στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του Ξυλούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος των εισοδημάτων του δεν δικαιολογείται από τις νόμιμες πηγές, ενώ δεν είχε υποβάλει πόθεν έσχες όπως όφειλε.

Το γεγονός αυτό μπορεί να επιφέρει νομικές συνέπειες για τον ίδιο, ενισχύοντας τις υποψίες για παρατυπίες στις επιδοτήσεις που λάμβανε.

Έρευνα (και) για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μετά τα ευρήματα της Αρχής, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω οι πιθανές παραβάσεις νόμου. Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να εξετάσει τον καταλογισμό προστίμων για ανακριβείς δηλώσεις και αδικαιολόγητα ποσά.

Η έρευνα δεν σταματά εδώ. Οι αρχές διερευνούν εάν ο Ξυλούρης εμπλέκεται και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο σε περίπτωση επιβεβαίωσης θα οδηγήσει στη σύνταξη νέας δικογραφίας.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο παραγωγός είχε δηλώσει εκτάσεις στη Χίο για επιδοτήσεις, τις οποίες στη συνέχεια χαρακτήρισε εκ παραδρομής δηλωμένες, χωρίς όμως να επιστρέψει τα ποσά που φέρεται να είχε εισπράξει.

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει νέα πολιτική και δικαστική αίσθηση, καθώς αγγίζει την διαφάνεια των αγροτικών επιδοτήσεων στη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Αιχμές Δούκα για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Με διαγραφές δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα
Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι η πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές απαιτεί διεύρυνση και ενότητα και όχι αποκλεισμούς ή περιορισμούς του...
Αιχμές Δούκα για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Με διαγραφές δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα
Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 20χρονος, μαχαιρωμένος, σωριάζεται στο οδόστρωμα
Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 20χρονος, μαχαιρωμένος, σωριάζεται στο οδόστρωμα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική επίθεση εις βάρος του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 20χρονος, μαχαιρωμένος, σωριάζεται στο οδόστρωμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι παραδοχές Ντίλιαν για το Predator: Στο στόχαστρο Ανδρουλάκη το Μέγαρο Μαξίμου
Ο Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η ομολογία Ντίλιαν εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό
Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι παραδοχές Ντίλιαν για το Predator: Στο στόχαστρο Ανδρουλάκη το Μέγαρο Μαξίμου