Με βασικά υλικά τη φέτα και τις ώριμες ντομάτες, αυτή η πίτα αφήνει το φύλλο στην άκρη, αλλά δεν κάνει καμία έκπτωση στη γεύση. Απολαύστε τη ζεστή ή κρύα, στο τραπέζι ή στο ταπεράκι, καθώς εξελίσσεται σε σταθερή αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
6-7 ώριμες ντομάτες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
500 γρ. φέτα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι & πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
3 αυγά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να δέσει το μείγμα)
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο να αρωματίσει το λάδι. Μόλις ροδίσει το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε τις φέτες από τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, θρυμματισμένη, ώστε να αναμειχθεί καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει πιο σφιχτή, πηχτή υφή.
Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το εσωτερικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom