Η κουζίνα είναι η «καρδιά» του σπιτιού και όλοι θέλουμε η κεραμική εστία να παραμένει λαμπερή, όπως την ημέρα που την τοποθετήσαμε.
Οι λεκέδες από μαγειρεμένο φαγητό ή το καμένο γάλα, αλλά και οι μικρές γρατζουνιές, μπορούν να αλλοιώσουν την εικόνα της. Με τρεις απλές κινήσεις, μπορείτε να την προστατεύσετε και να τη διατηρήσετε σαν καινούρια.
1. Μαγειρική σόδα για τα καμένα λίπη
Αν αποφεύγετε τα χημικά καθαριστικά, η μαγειρική σόδα είναι φυσικός σύμμαχος.
Ρίξτε μία κουταλιά σόδα επάνω στην εστία.
Με ένα στεγνό πανί τρίψτε ελαφρά ώστε να απλωθεί.
Στη συνέχεια, περάστε με νωπό πανάκι μέχρι να απομακρυνθεί πλήρως η σόδα και να καθαρίσει η επιφάνεια.
2. Ξίδι για το καμένο γάλα
Οι πιο δύσκολοι λεκέδες στις κεραμικές εστίες προέρχονται από το καμένο γάλα.
Ρίξτε μισό ποτήρι λευκό ξίδι στον λεκέ (όχι όσο είναι καυτή η εστία).
Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες.
Περάστε με απαλές κινήσεις χωρίς δύναμη, ώστε να μην χαράξετε την επιφάνεια.
3. Προστασία από γρατζουνιές
Ο βασικός κανόνας: ποτέ σύρμα στην κεραμική εστία.
Καθαρίστε μόνο με νωπά πανάκια ή βρεγμένο σφουγγάρι.
Στεγνώστε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας ή βαμβακερό πανί.
Για πιο επίμονους λεκέδες, προτιμήστε την ειδική ξύστρα και όχι το σύρμα κατσαρόλας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ