Τι πρέπει να ξέρουμε πριν τον βράσουμε
Ο χρόνος που απαιτείται για να μαγειρευτεί εξαρτάται από το είδος του τραχανά: ο σταρένιος χρειάζεται περισσότερο νερό και χρόνο σε σχέση με τον αλευρένιο, ενώ οι ψιλόκοκκοι βράζουν πιο δύσκολα από τους πιο χοντρούς.
Το μυστικό βρίσκεται στη δοκιμή
Ακόμα κι αν υπάρχουν οδηγίες στη συσκευασία, ο πιο σίγουρος τρόπος να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να κάνουμε ένα μικρό πείραμα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε ένα φλιτζανάκι τραχανά με τρία φλιτζανάκια νερό. Σημειώνουμε τον χρόνο που χρειάζεται, πότε πήζει και αν χρειάζεται έξτρα νερό. Έτσι, θα ξέρουμε ακριβώς πώς να τον ετοιμάσουμε.
Υπομονή στο μαγείρεμα
Ο τραχανάς θέλει χρόνο και ανακάτεμα. Μόνο έτσι αποκτά την πηχτή υφή που τον χαρακτηρίζει. Προσπαθώντας να τον βράσουμε πιο γρήγορα, ρισκάρουμε να χάσουμε τη σωστή του σύσταση.
Σερβίρισμα χωρίς καθυστέρηση
Μόλις κατεβάσουμε τον τραχανά από τη φωτιά, καλό είναι να τον σερβίρουμε αμέσως. Αν τον αφήσουμε, θα πήξει περισσότερο. Αν πάλι θέλουμε να τον διατηρήσουμε για αργότερα, πρέπει να προσθέσουμε λίγο νερό και να τον απομακρύνουμε από την εστία πριν το απορροφήσει.
Ενισχύοντας τη γεύση
Παρότι ο τραχανάς είναι από μόνος του νόστιμος, μπορούμε να του δώσουμε επιπλέον άρωμα και χαρακτήρα με λίγο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Μερικά μυρωδικά μπορούν επίσης να απογειώσουν το πιάτο μας, χαρίζοντάς του ακόμα πιο φρέσκια γεύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ζητούνται Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων (Οικομολόγοι) με πολύ μεγάλες αμοιβές
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ