τραχανάς
Comfort λευκός τραχανάς με φέτα και τηγανισμένα κρεμμύδια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης μας σούπας τραχανά, που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του τραχανά με την αλμυρή φέτα και τη γλυκιά γεύση των τηγανισμένων κρεμμυδιών. Μια γεύση που ζεσταίνει και προσφέρει μοναδική απόλαυση.

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2½ φλιτζ. νερό ή γάλα

  • ½ φλιτζ. ξινό τραχανά

  • 25 γρ. βούτυρο

  • 50 γρ. φέτα (σε τρίμματα)

  • Λίγο μπούκοβο

  • Λίγο αλάτι

  • 1 μικρό κρεμμύδι (σε πολύ λεπτές φέτες)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Λίγες σταγόνες ξίδι

Εκτέλεση:

  1. Μαγείρεμα του Τραχανά:
    Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό (ή το γάλα) και το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά, μέχρι να "σκάσει". Επειδή τα υγρά είναι περιορισμένα, προσέχουμε να μην στεγνώσει το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

  2. Προσθήκη Φέτας:
    Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος και αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί στο μείγμα.

  3. Προσθήκη Μπούκοβου και Αλατιού:
    Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και προσθέτουμε λίγο αλάτι, αναλόγως πόσο αλμυρό είναι το τυρί. Ανακατεύουμε ξανά.

  4. Τηγανισμένα Κρεμμύδια:
    Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει καραμελωμένο και να βγάλει όλη τη γλυκύτητά του. Σβήνουμε με λίγες σταγόνες ξίδι για να του δώσουμε μια ελαφριά οξύτητα.

  5. Σερβίρισμα:
    Ρίχνουμε τα τηγανισμένα κρεμμύδια πάνω από τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Επειδή ο τραχανάς είναι πηχτός, καλό είναι να τον σερβίρουμε αμέσως για να μην στεγνώσει. Μοιράζουμε το μείγμα σε πιάτα ή μπολ και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μπούκοβο για έξτρα γεύση

Μικρά Μυστικά:

  • Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον γάλα ή νερό κατά το μαγείρεμα.

  • Το μπούκοβο προσθέτει μια υπέροχη καπνιστή γεύση, αλλά αν δεν το προτιμάτε, μπορείτε να το παραλείψετε.

  • Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, χρησιμοποιήστε φέτα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Αυτή η συνταγή του τραχανά με φέτα και τηγανισμένα κρεμμύδια είναι ιδανική για μια ζεστή και θρεπτική μέση ημέρας, ενώ συνδυάζει απλές γεύσεις με ένα ιδιαίτερο twist.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

MSc in Digital Health Logo
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αυτό είναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ στην "Ψηφιακή Ιατρική"
Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ),...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αυτό είναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ στην "Ψηφιακή Ιατρική"
πυροσβεστική
Συναγερμός στη Ρόδο: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχείο στην Ιξιά – Εκκενώθηκε η περιοχή
Οι αρμόδιες αρχές απομάκρυναν τουρίστες και διερχόμενους σε ακτίνα ασφαλείας, ενώ επισημαίνεται ότι η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί σύντομα,...
Συναγερμός στη Ρόδο: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχείο στην Ιξιά – Εκκενώθηκε η περιοχή
νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο 14χρονη στο Ρέθυμνο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε γλέντι
Η ανήλικη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και παρακολούθηση της κατάστασής της.
Στο νοσοκομείο 14χρονη στο Ρέθυμνο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε γλέντι