Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου (600 γρ.), κομμένα σε κύβους 2-3 εκ.
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 κ.σ. σόγια σος
5 κ.σ. μέλι
Χυμός από ½-1 λεμόνι
1 κ.σ. φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
Ρύζι και μπρόκολο στον ατμό (προαιρετικά, για σερβίρισμα)
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
Θερμίδες: 333 kcal
Λιπαρά: 6 γρ. (εκ των οποίων κορεσμένα μόλις 0,1 γρ.)
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Σάκχαρα: 26 γρ.
Ίνες: 1 γρ.
Πρωτεΐνη: 36 γρ.
Αλάτι: 3,28 γρ.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, βάζετε το κοτόπουλο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ώστε να καλυφθεί καλά.
Σε άλλο μπολ, ετοιμάζετε τη σάλτσα: αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και τον μισό χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τη σάλτσα στο τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
Δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Σερβίρετε ζεστό, συνοδεύοντας με ρύζι και μπρόκολο στον ατμό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ