ρεβη, κουρδής
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για παραγκωνισμό τους – Αντίδραση και από την ΕΣΗΕΑ

Νομικά μέτρα κατά του ΣΚΑΪ λαμβάνουν οι δημοσιογράφοι Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργος Κουρδής για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα», καθώς – όπως υποστηρίζουν – ενώ είχαν συμφωνήσει να παραμείνουν οι κεντρικοί παρουσιαστές, το κανάλι ανέθεσε τον ρόλο στον ηθοποιό Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Ο δικηγόρος τους, Νίκος Αγαπηνός, δήλωσε πως ο σταθμός «προσποιείται ανανέωση του συμβολαίου με τους ίδιους όρους», ενώ στην πράξη ανέθεσε την παρουσίαση σε νέο πρόσωπο. Τόνισε μάλιστα ότι, εφόσον υπήρχε συμβατική σχέση, ο σταθμός όφειλε πρώτα να την καταγγείλει νόμιμα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι των δύο δημοσιογράφων υπογραμμίζουν ότι ο ΣΚΑΪ επιχειρεί να τους μετατρέψει από κεντρικούς παρουσιαστές σε ρεπόρτερ, υποβαθμίζοντας τον ρόλο τους και αλλοιώνοντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα της εκπομπής σε πιο ψυχαγωγικό.

Την ίδια στιγμή, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις μεθοδεύσεις του καναλιού, κάνοντας λόγο για «καταχρηστική πρακτική» και «υπονόμευση του κύρους των επαγγελματιών δημοσιογράφων». Παράλληλα, κατήγγειλε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων της Ευλαμπίας Ρέβη στο διαδίκτυο. 

Η ανακοίνωση των δικηγόρων των δημοσιογράφων

«Οι δικηγορικές εταιρείες των Θεοδώρου Μαντά και Νίκου Αγαπηνού ανέλαβαν την εκπροσώπηση της Ευλαμπίας Ρέβη και του Γεωργίου Κουρδή στην κοινή προσπάθεια τους να προασπίσουν τα δικαιώματα τους απέναντι στην αντισυμβατική συμπεριφορά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα ο τηλεοπτικός σταθμός επιχειρεί να τους μετατρέψει από κεντρικούς παρουσιαστές της εκπομπής “Όπου Υπάρχει Ελλάδα” σε ρεπόρτερ αναθέτοντας τον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή σε πρόσωπο που δεν έχει ιδιότητα δημοσιογράφου αλλά ηθοποιού.

Με τον τρόπο αυτό ο τηλεοπτικός σταθμός υποβαθμίζει σε μέγιστο βαθμό τους δύο δημοσιογράφους επιχειρώντας βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης. Παράλληλα αλλοιώνει σε μέγιστο βαθμό τον ενημερωτικό χαρακτήρα της εκπομπής και την μετατρέπει σε ψυχαγωγικού χαρακτήρα απαιτώντας από τους δύο δημοσιογράφους να έχουν έναν ρόλο τελείως δευτερεύοντα.

Η συμπεριφορά αυτή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ εκτός από αντισυμβατική προσβάλλει έντονα την προσωπικότητα και την επαγγελματική αξιοπιστία όχι μόνο των δύο δημοσιογράφων αλλά και του συνολικού δημοσιογραφικού χώρου».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση για το σχετικό ζήτημα εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ στην οποία αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τις μεθοδεύσεις που μετήλθε ο Τ/Σ ΣΚΑΪ σε βάρος των συναδέλφων μας Ευλαμπίας Ρέβη και Γεωργίου Κουρδή, με τους οποίους είχε συνάψει συμφωνία για να παρουσιάζουν την ενημερωτική εκπομπή “Όπου υπάρχει Ελλάδα”. Ο παραγκωνισμός τους σε δευτερεύοντα ρόλο στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα, παρά τα συμφωνηθέντα, συνιστά καταχρηστική πρακτική.

Φαινόμενα αλλοίωσης του ενημερωτικού χαρακτήρα των προγραμμάτων με την επίφαση «ανάλαφρης» προσέγγισης και την αντικατάσταση επαγγελματιών δημοσιογράφων με πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, όχι μόνο δεν αποτελούν «καινοτομία», αλλά εντείνουν την κρίση αξιοπιστίας που ταλανίζει τα ΜΜΕ με ευθύνη των εργοδοτών. Υπονομεύει μάλιστα το κύρος των επαγγελματιών δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις διαρροές ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων της κυρίας Ρέβη, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Bio3 Forum 2025, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»
«Ορισμένα από τα παράπονα που διατυπώθηκαν ήταν δικαιολογημένα»: Ο πρωθυπουργός παραδέχεται προβλήματα στην αξιολόγηση των ερευνητικών προτάσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Παράταση θητείας Υποδιευθυντή στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αχαρνών
Συνέχιση καθηκόντων Υποδιευθυντή στη Θεματική Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αχαρνών
Παράταση θητείας Υποδιευθυντή στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αχαρνών
επιδομα
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2024-2025: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τη χορήγησή του
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ηλεκτρονική αίτηση
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2024-2025: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τη χορήγησή του
paideias
Πειραματική Ειδικότητα «Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων»: Νέος οδηγός κατάρτισης
Το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποιεί την πειραματική εφαρμογή του νέου Οδηγού Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης με στόχο την αξιολόγηση και πιστοποίηση...
Πειραματική Ειδικότητα «Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων»: Νέος οδηγός κατάρτισης