Τα πιο ωφέλιμα ψάρια και θαλασσινά
Σολομός
Πλούσιος σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνη, συμβάλλει στην υγεία καρδιάς και εγκεφάλου. Ο άγριος σολομός περιέχει περισσότερα ωφέλιμα λιπαρά, αλλά καλό είναι να προτιμάμε είδη που δεν απειλούνται. Ο καπνιστός σολομός χρειάζεται μέτρο λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.
Σκουμπρί
Έχει πολλά καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και σελήνιο. Διατίθεται σε διάφορες μορφές, αλλά η συχνή κατανάλωση καπνιστού σκουμπριού δεν συνιστάται.
Μπακαλιάρος
Ελαφρύ ψάρι με χαμηλά λιπαρά και υψηλή πρωτεΐνη, πλούσιο σε βιταμίνη Β12, που ενισχύει το νευρικό σύστημα.
Πέστροφα
Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 και βιταμίνης D, μόλις μία μερίδα καλύπτει πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες.
Σαρδέλες
Οικονομικές και θρεπτικές, πλούσιες σε ασβέστιο όταν καταναλώνονται με τα κόκαλα τους.
Καβούρι
Με χαμηλά λιπαρά, υψηλή πρωτεΐνη και πλούσιο σε χαλκό και βιταμίνη Β12, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του αίματος.
Haddock (είδος μπακαλιάρου)
Δημοφιλές λευκό ψάρι, χαμηλό σε λιπαρά αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα.
Τόνος
Πηγή πρωτεΐνης, είτε φρέσκος είτε σε κονσέρβα. Ωστόσο, δεν ανήκει στα λιπαρά ψάρια και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω υδραργύρου.
Μύδια
Προσιτά και πλούσια σε ωμέγα-3, βιταμίνη Β12 και μαγγάνιο, που ενισχύουν την υγεία των οστών.
Γαρίδες
Ελαφριές σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά γεμάτες πρωτεΐνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Παρά τις παλιές ανησυχίες για τη χοληστερόλη, μπορούν να καταναλώνονται με ασφάλεια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ