δολοφονία
Σοκάρει η μαρτυρία της κόρης τους- «Φώναζε η μητέρα μου 'βοήθεια, βοήθεια' και αυτός το έκανε γρήγορα και έφυγε. Όλα τα είδα – όταν την μαχαίρωσε, όταν φώναζε και όταν την τράβηξε από τα μαλλιά»

Σοκ και θλίψη προκαλεί η νέα γυναικοκτονία στον Βόλο, όπου ένας 40χρονος φέρεται να δολοφόνησε με αιχμηρό αντικείμενο τη 36χρονη σύζυγό του μπροστά στα μάτια της κόρης τους. Το περιστατικό συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη τη χώρα, επισημαίνοντας την ανάγκη αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Ο 40χρονος μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega και ισχυρίστηκε ότι η πράξη του δεν ήταν προμελετημένη, ενώ απέδωσε τη δολοφονία στην παθολογική ζήλια που ένιωθε για τη σύζυγό του:

«Αγαπούσα υπερβολικά, παθολογικά τη γυναίκα μου. Δεν είχα σχεδιάσει να τη σκοτώσω ή να της κάνω κακό, ήθελα μόνο να την τρομάξω με αυτό που πήρα στα χέρια μου. Εξαγριώθηκα, έχασα τη λογική μου, έσβησε το μυαλό μου όταν μου είπε ότι το παιδί που έχασε δεν ήταν δικό μου και ότι θα μου στέλνει φωτογραφίες και βίντεο με τον καινούργιο σύντροφό της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταση ξεκίνησε μετά το Πάσχα, όταν η γυναίκα του φέρεται να είχε επικοινωνία με άλλον άντρα μέσω social media:

«Έχω μετανιώσει, σκέφτομαι τα παιδιά μου, τι θα απογίνουν. Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω. Ήθελα να κάνω κακό στον εαυτό μου. Δούλεψα σκληρά για την οικογένειά μου και της είχα απόλυτη εμπιστοσύνη».

Η μαρτυρία του γαμπρού

Ο γαμπρός του δράστη, μιλώντας επίσης στο Live News, προσπάθησε να ρίξει φως στην προσωπικότητα του 40χρονου:

«Δεν είμαι μαζί του σε αυτό που έκανε, αλλά δεν ήταν όπως παρουσιάζουν. Έτρεχε για το μεροκάματο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ό,τι έκανε, τα έκανε πάντα για τα παιδιά και τη γυναίκα του. Η γυναίκα του τα ήξερε όλα, για τα λεφτά και για τα ναρκωτικά. Το φταίξιμο το ρίχνω και στους δύο».

Ο γαμπρός υποστήριξε ότι οι εντάσεις με τη σύζυγο ήταν συνεχείς και ότι ο 40χρονος είχε εξαγριωθεί λόγω της ειρωνείας και της κριτικής που δεχόταν από εκείνη.

Η μαρτυρία της κόρης του ζευγαριού

Η 13χρονη κόρη του ζευγαριού, που ήταν μπροστά στη δολοφονία, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές:

«Φώναζε η μητέρα μου 'βοήθεια, βοήθεια' και αυτός το έκανε γρήγορα και έφυγε. Όλα τα είδα – όταν την μαχαίρωσε, όταν φώναζε και όταν την τράβηξε από τα μαλλιά».

Η ανήλικη σημείωσε ότι οι γονείς είχαν τσακωθεί και στο παρελθόν εξαιτίας της ζήλιας του πατέρα της:

«Τσακώθηκαν επειδή ο πατέρας μου ήταν φουλ ζηλιάρης. Τώρα τελευταία ήταν κανονικός. Ούτε φώναζε, ούτε έπινε, τίποτα από αυτά. Απλά άρχισε από τη ζήλια και γι’ αυτό το έκανε».

Η κόρη αποκάλυψε επίσης ότι ο πατέρας της είχε επιχειρήσει φέτος να αυτοκτονήσει για τον ίδιο λόγο και παρακολουθούσε τα μηνύματα της μητέρας της.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με σοκ τις εξελίξεις. Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας στην Ελλάδα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη Σοφία, Μαρινάκης Κώστας
1ο Alitheia Forum: Σήμερα η ομιλία της Σοφίας Ζαχαράκη για την παραπληροφόρηση
Η Υπουργός Παιδείας μιλά σήμερα Τετάρτη 1:10μμ στη θεματική ενότητα «Εντοπίζοντας το ψέμα: Θέμα Παιδείας» – Το πλαίσιο του συνεδρίου
1ο Alitheia Forum: Σήμερα η ομιλία της Σοφίας Ζαχαράκη για την παραπληροφόρηση
περιπολ
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Κατασκεύασαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με οδηγίες από βίντεο στα social media – Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό
θρανία καρέκλες σχολική τάξη σχολείο
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας
Καταγγελίες για ελλείψεις σε γενική και ειδική αγωγή, εκατοντάδες ώρες υποχρεωτικών υπερωριών και μετακινήσεις εκπαιδευτικών στη μέση της χρονιάς.
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας