Ποιες ουσίες και υπολείμματα καλό είναι να μείνουν μακριά από το σιφώνι.
Λάδια και λίπη
Το τηγανόλαδο, το βούτυρο ή οι λιπαρές σάλτσες όταν κρυώσουν στερεοποιούνται και κολλούν στα τοιχώματα των σωλήνων. Το αποτέλεσμα; Σταδιακή απόφραξη που δύσκολα καθαρίζεται.
Κατακάθια καφέ
Αν και το άρωμά τους ξυπνά τις αισθήσεις, όταν πέφτουν στον νεροχύτη συμπεριφέρονται σαν τσιμέντο. Μαζεύονται, σκληραίνουν και φράζουν το πέρασμα του νερού. Μια καλύτερη ιδέα είναι να τα χρησιμοποιήσεις ως λίπασμα στα φυτά.
Φλούδες και υπολείμματα τροφών
Φλούδες πατάτας, κοτσάνια λαχανικών, ρύζι ή ζυμαρικά δεν πρέπει να καταλήγουν στο σιφώνι. Οι ίνες τους μπλέκονται, ενώ το ρύζι και τα ζυμαρικά διογκώνονται με το νερό, προκαλώντας βούλωμα. Ρίξ’ τα στον κάδο οργανικών απορριμμάτων.
Δυνατά χημικά
Αν και υπόσχονται αστραφτερή καθαριότητα, η συχνή χρήση χημικών καθαριστικών φθείρει τους σωλήνες. Αντί για αυτά, προτίμησε φυσικές λύσεις όπως μαγειρική σόδα με ξίδι, που καθαρίζουν χωρίς να προκαλούν ζημιές.
Γιατί έχει σημασία
Ένα βουλωμένο σιφώνι δεν είναι μόνο ταλαιπωρία· μπορεί να σου κοστίσει ακριβά σε επισκευές. Επίσης, οι οσμές που αναδύονται δύσκολα εξαφανίζονται. Με λίγη προσοχή στην καθημερινότητα, όχι μόνο προστατεύεις την κουζίνα σου, αλλά και συμβάλλεις σε μια πιο οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Θυμήσου: ο νεροχύτης δεν είναι κάδος σκουπιδιών. Μικρές αλλαγές στις συνήθειες μπορούν να σε απαλλάξουν από μεγάλους μπελάδες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ