Η μους σοκολάτας είναι από τα πιο αγαπημένα και λαχταριστά επιδόρπια, με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Αν ψάχνετε για μια εύκολη συνταγή χωρίς περίπλοκες διαδικασίες και εξειδικευμένους όρους, αυτή η εκδοχή με μόνο 2 υλικά είναι ιδανική για εσάς.
Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, θα έχετε έτοιμο το πιο δροσερό και απολαυστικό γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε αμέσως ή να αφήσετε στο ψυγείο για ακόμη πιο έντονη γεύση.
Υλικά
200 γρ. ημίγλυκη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα: Ψιλοκόβουμε τη μαύρη κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα, τοποθετούμε το μπολ πάνω της (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Προσθέτουμε την κρέμα: Ρίχνουμε 100 ml κρέμας γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα υπόλοιπα 300 ml κρέμας μέχρι να γίνει αφράτη.
Ενώνουμε τα μείγματα: Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σοκολάτα στην κρέμα και χτυπάμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ενσωματωθεί όλη η σοκολάτα.
Σερβίρουμε: Μοιράζουμε τη μους σοκολάτας σε ατομικά μπολάκια και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για πιο σταθερή υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ