mpiskota
Με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Αν ψάχνετε για τα πιο αφράτα και πλούσια σε γεύση μπισκότα σοκολάτας, που να ξεπερνούν ακόμη και τα αγοραστά, η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φέρνει τη λύση.

Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 30 γρ. κακάο

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία μείγματος: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Σε μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.

  3. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

  4. Ρίχνουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

  5. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε σταγόνες ή μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά.

Ψήσιμο

  • Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε ταψί.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή στους 160°C (αέρα).

  • Με κουταλάκι, τοποθετούμε μικρές κουταλιές μείγματος στο ταψί, αφήνοντας απόσταση γιατί απλώνουν.

  • Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να σφίξουν ελαφρά αλλά να παραμένουν μαλακά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να σταθούν 10 λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Το αποτέλεσμα; Μπισκότα που λιώνουν στο στόμα και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψωμί - Ακρίβεια
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
Το προζύμι είναι κάτι περισσότερο από ένα υλικό, είναι μια ζωντανή παράδοση που συνδέει τις αρχαίες κουζίνες με τη σύγχρονη αρτοποιία.
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
καφές
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως και η σωστή του γεύση εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα, αλλά και από τον τρόπο που τον...
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
ayga_0.jpg
Πού είναι σωστό να φυλάμε τα αυγά μας για μέγιστη φρεσκάδα
Αν και η απάντηση μοιάζει απλή, στην πραγματικότητα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα, τις συνθήκες συντήρησης και τον τρόπο επεξεργασίας τους.
Πού είναι σωστό να φυλάμε τα αυγά μας για μέγιστη φρεσκάδα