Παγκράτι: Διακοπή κυκλοφορίας για ύποπτο αντικείμενο

Εκπαίδευση 0

Εκπαιδευτικός απολύθηκε γιατί δεν επέστρεψε στην τάξη - Το παρασκήνιο

Τάξη με άδεια θρανία μέσα σε σχολείο
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεύτερη παρόμοια περίπτωση αυτοδίκαιης λύσης υπαλληλικής σχέσης εκπαιδευτικού μέσα στον Οκτώβριο

Μια νέα περίπτωση αυτοδίκαιης λύσης υπαλληλικής σχέσης εκπαιδευτικού, λόγω μη ανάληψης καθηκόντων εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας μετά τη λήξη άδειας άνευ αποδοχών, ήρθε στο φως στις Κυκλάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, με οργανική θέση σε νηπιαγωγείο της Σίφνου, δεν προχώρησε σε ανάληψη καθηκόντων μέσα σε έναν μήνα από τη λήξη της μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών που της είχε χορηγηθεί. Ως αποτέλεσμα, η υπαλληλική της σχέση λύθηκε αυτοδικαίως από την 1η Σεπτεμβρίου 2026.

Η απόφαση εκδόθηκε με βάση το πλαίσιο για τις άδειες άνευ αποδοχών των εκπαιδευτικών και τη διαπίστωση της μη ανάληψης υπηρεσίας. Η υπηρεσία προχώρησε στη σχετική βεβαίωση διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Οκτωβρίου το alfavita.gr είχε δημοσιεύσει αντίστοιχη περίπτωση, με εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ79.01, ο οποίος υπηρετούσε σε Μουσικό Σχολείο στα Χανιά. Και εκείνη την περίπτωση, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων είχε προχωρήσει στην αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης, καθώς ο εκπαιδευτικός δεν ανέλαβε καθήκοντα εντός ενός μηνός από τη λήξη της άδειας άνευ αποδοχών.

Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες η υπηρεσιακή σχέση δεν λύεται με παραίτηση, αλλά ως συνέπεια της μη επιστροφής στην υπηρεσία μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. Και στις δύο περιπτώσεις, οι αποφάσεις ελήφθησαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με επίκληση των διατάξεων του άρθρου 16 του Ν. 1566/1985 και του άρθρου 171 του Ν. 4823/2021, που ορίζουν τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση