Από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα μπορούν να κινούνται με μετρό σε 24ωρη βάση κάθε Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας των συγκοινωνιών και αναμένεται να διευκολύνει ιδιαίτερα τους νυχτερινούς μετακινούμενους.
Στήριξη από τους εργαζόμενους – Δεσμεύσεις για ενίσχυση προσωπικού
Η εφαρμογή της νέας ρύθμισης βασίζεται στην αυξημένη συμβολή των εργαζομένων, όπως τόνισε ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν τα πληρώματα των μέσων μεταφοράς, ιδιαίτερα εκείνα του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ. «Θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στις βραδινές βάρδιες, αλλά έχουν επιδείξει εξαιρετική διάθεση να υποστηρίξουν την αλλαγή», σημείωσε ο κ. Κυρανάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει οικονομική ανταμοιβή και νέες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών.
Ανάλογη προοπτική και για το μετρό Θεσσαλονίκης
Το μέτρο εξετάζεται και για επέκταση στη Θεσσαλονίκη, με την πιθανότητα καθιέρωσης 24ωρης λειτουργίας και στη συμπρωτεύουσα, μόλις ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου προς την Καλαμαριά. Η πρόθεση αυτή συνδέεται άμεσα με τη λειτουργική ωρίμανση του συστήματος και τις νέες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.
Ο καύσωνας ανέδειξε τα προβλήματα στους συρμούς – Τελευταίο καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες κατά τις υψηλές θερμοκρασίες, με τον κ. Κυρανάκη να υπόσχεται ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο χωρίς κλιματιστικά στους συρμούς. «Η απουσία κλιματισμού αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, το οποίο έχει παραμεληθεί για χρόνια», επεσήμανε, αφήνοντας αιχμές κατά των προηγούμενων διοικήσεων που προμηθεύτηκαν συρμούς χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές για το ελληνικό κλίμα.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι η προμήθεια των συρμών αυτών δεν έγινε πρόσφατα, αλλά αποτελεί προϊόν πολιτικών αποφάσεων του παρελθόντος, για τις οποίες πρέπει πλέον να αποδοθούν ευθύνες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ