ομελέτα
Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία από λαχανικά και τυριά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, δημιουργώντας κάθε φορά μια νέα γευστική παραλλαγή

Η ομελέτα με λαχανικά και φέτα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και χορταστικά πιάτα, ιδανικό για πρωινό, brunch ή ελαφρύ μεσημεριανό. Συνδυάζει την απλότητα με τη θρεπτική αξία, αξιοποιώντας υλικά που έχουμε συνήθως στο ψυγείο μας.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 6 αυγά

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος

  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή κομμένη σε κύβους

  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά υλικά για περισσότερη γεύση:

  • Μανιτάρια σε φέτες

  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • Φρέσκο σπανάκι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά

  • Μπαχαρικά: ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σοτάρισμα λαχανικών

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.

  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 4-5 λεπτά).

  4. Αν προσθέσετε επιπλέον λαχανικά (μανιτάρια, σπανάκι κ.λπ.), τα ρίχνετε τώρα και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά.

Βήμα 2: Προετοιμασία αυγών

  1. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.

  2. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και – προαιρετικά – τα μπαχαρικά.

  3. Ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη φέτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3: Ψήσιμο

  1. Αδειάζετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος ή μικρό ταψί, στρωμένο (αν θέλετε) με λαδόκολλα.

  2. Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πήξει η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρώς στην επιφάνεια.

  3. Αφήνετε να «σταθεί» για 5 λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

Tips επιτυχίας

  • Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, προτιμήστε κρέμα γάλακτος αντί για γάλα.

  • Αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο καυτερό μπούκοβο ή πάπρικα.

  • Συνδυάζεται υπέροχα με πράσινη σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Η ομελέτα αυτή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ασβέστιο, ενώ η χρήση ελαιόλαδου την καθιστά πιο υγιεινή σε σχέση με αντίστοιχες συνταγές που περιλαμβάνουν βούτυρο. Επιπλέον, αποτελεί εξαιρετική λύση για όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό – «Δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση»
«Απόφαση χωρίς διάλογο»: Στο στόχαστρο των εκπαιδευτικών η μετατροπή του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας σε Πειραματικό
Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό – «Δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση»
Υπουργείο Παιδείας
ΑΣΕΠ - Υπ. Παιδείας: Ποιοι προκρίνονται στις Γενικές Διευθύνσεις – Παράταση για ενστάσεις
Υπουργείο Παιδείας: Ποιοι περνούν από το ΑΣΕΠ για τις θέσεις ευθύνης – Οι προσωρινοί πίνακες
ΑΣΕΠ - Υπ. Παιδείας: Ποιοι προκρίνονται στις Γενικές Διευθύνσεις – Παράταση για ενστάσεις