Υλικά:
1 μπάλα ζύμης
Λίγο αλεύρι για άνοιγμα
90 γρ. σάλτσα ντομάτας (passata)
70 γρ. φιορ ντι λάτε σε κομμάτια
10 γρ. τριμμένο Parmigiano-Reggiano
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία για τουλάχιστον 40 λεπτά.
Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και μεταφέρετέ τη σε ταψί, αφήνοντας περιμετρικά ένα ανασηκωμένο χείλος.
Απλώστε την passata χωρίς να καλύψετε τις άκρες και πασπαλίστε με λίγο αλάτι.
Ψήστε για 5 λεπτά στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.
Προσθέστε το φιορ ντι λάτε και το Parmigiano και μεταφέρετε την πίτσα στο πάνω ράφι. Βάλτε τον φούρνο στη λειτουργία γκριλ και ψήστε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η κρούστα να πάρει χρώμα.
Βγάλτε από τον φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και ραντίστε με ελαιόλαδο. Αφήστε την πίτσα να ξεκουραστεί 1 λεπτό πριν την κόψετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ