kausonas
George Vitsaras / SOOC
Σάκης Αρναούτογλου: Επιτέλους δροσιά, υποχωρεί ο καύσωνας - Οι ημερομηνίες

Η σταδιακή υποχώρηση του κύματος καύσωνα που ταλαιπώρησε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες είναι πλέον ορατή, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου. Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, η Ευρώπη «φέρνει ανάσα δροσιάς», καθώς η κυκλοφορία των αερίων μαζών αλλάζει και το θερμό ρεύμα από την Αφρική αρχίζει να εξασθενεί.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη από τη Δευτέρα 28 Ιουλίου αναμένεται ήπια αστάθεια σε τοπικό επίπεδο, ενώ την Τρίτη 29 Ιουλίου προβλέπονται βροχές σε Ήπειρο, βόρειο Ιόνιο και δυτική Στερεά. Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, μπόρες και τοπικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ την Πέμπτη 31 Ιουλίου, άστατος καιρός πιθανώς θα επηρεάσει και τα ορεινά τμήματα της Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρίνισε:
«Από τη Δευτέρα υποχωρεί αρχικά από τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας μας και όσο θα πηγαίνουμε προς Τρίτη και Τετάρτη, υποχωρεί ακόμη περισσότερο το έντονο κύμα ζέστης με νότες δροσιάς».

Η μεταβολή του καιρού αποτυπώνεται και στους σχετικούς προγνωστικούς χάρτες, οι οποίοι δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση των θερμοκρασιών και αύξηση της αστάθειας σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο πίνακας με τις θερμοκρασίες από 28/7 έως 6/8

Από 4/7 έως και 6/8 θα έχουμε ξανά ζέστη, αλλά όχι κάτι σοβαρό.

Πίνακας με θερμοκρασίες

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
32ος γραπτός ΕΣΔΔΑ: Βγήκε ο διαγωνισμός, μόνιμες προσλήψεις για όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης – Η κατανομή ανά τμήμα και οι ενότητες εξέτασης
32ος γραπτός ΕΣΔΔΑ: Βγήκε ο διαγωνισμός, μόνιμες προσλήψεις για όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Συνταξιούχους υπολογίζει ευρώ σε χαρτονομίσματα με κομπιουτεράκι
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Όλες οι αλλαγές
Διεύρυνση του επιδόματος των 300 ευρώ – Ποιες χήρες συνταξιούχοι κερδίζουν 5 χρόνια
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Όλες οι αλλαγές