Μια ανατρεπτική —και εξαιρετικά απλή— μέθοδος μαγειρέματος αυγού κάνει τον γύρο των social media, με χιλιάδες χρήστες να δοκιμάζουν και να ορκίζονται στο αποτέλεσμα: αυγό μάτι με τραγανό ασπράδι και μεστό, μαλακό κρόκο, χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο.
Πίσω από το νέο αυτό trend βρίσκεται η Kaitlin, δημιουργός του food blog Modern Vintage Cooking, η οποία προτείνει μια πρωτοποριακή τεχνική: το τηγάνισμα του αυγού... με νερό.
Η μέθοδος βήμα-βήμα
Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι, ένα αυγό και μια κουταλιά της σούπας νερό. Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το αυγό και αμέσως μετά προσθέτετε το νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε τον ατμό να κάνει όλη τη δουλειά.
Μέσα σε 1-2 λεπτά, το αυγό είναι έτοιμο: το ασπράδι μαγειρεύεται ομοιόμορφα χωρίς να καφετίσει, ενώ ο κρόκος παραμένει ζουμερός — χωρίς περιττά λιπαρά και χωρίς τηγάνισμα με λάδι.
Σύμφωνα με το The Kitchn, αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για ένα καθαρό, αφράτο αποτέλεσμα, χωρίς λιπαρά και χωρίς να λερωθούν πολύ τα σκεύη. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος για τα ματάκια είναι ιδανικός για όσους προσέχουν τη διατροφή ή τη χοληστερίνη τους, θέλουν να διατηρήσουν τη διατροφική αξία του αυγού και προτιμούν φαγητά που είναι εύπεπτα.
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σπάστε το αυγό όπως συνήθως.
- Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας νερό.
- Σκεπάζετε αμέσως με καπάκι.
- Περιμένετε 1-2 λεπτά χωρίς να το γυρίσετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
«Μπάμια»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ