Τηγανητά αυγά
Με τι να αντικαταστήσετε το λάδι ή το βούτυρο για να πετύχετε τέλεια τηγανητά αυγά, χωρίς να είναι πολύ λιπαρά

Μια ανατρεπτική —και εξαιρετικά απλή— μέθοδος μαγειρέματος αυγού κάνει τον γύρο των social media, με χιλιάδες χρήστες να δοκιμάζουν και να ορκίζονται στο αποτέλεσμα: αυγό μάτι με τραγανό ασπράδι και μεστό, μαλακό κρόκο, χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο.

Πίσω από το νέο αυτό trend βρίσκεται η Kaitlin, δημιουργός του food blog Modern Vintage Cooking, η οποία προτείνει μια πρωτοποριακή τεχνική: το τηγάνισμα του αυγού... με νερό.

Η μέθοδος βήμα-βήμα

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι, ένα αυγό και μια κουταλιά της σούπας νερό. Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το αυγό και αμέσως μετά προσθέτετε το νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε τον ατμό να κάνει όλη τη δουλειά.

Μέσα σε 1-2 λεπτά, το αυγό είναι έτοιμο: το ασπράδι μαγειρεύεται ομοιόμορφα χωρίς να καφετίσει, ενώ ο κρόκος παραμένει ζουμερός — χωρίς περιττά λιπαρά και χωρίς τηγάνισμα με λάδι.

Σύμφωνα με το The Kitchn, αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για ένα καθαρό, αφράτο αποτέλεσμα, χωρίς λιπαρά και χωρίς να λερωθούν πολύ τα σκεύη. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος για τα ματάκια είναι ιδανικός για όσους προσέχουν τη διατροφή ή τη χοληστερίνη τους, θέλουν να διατηρήσουν τη διατροφική αξία του αυγού και προτιμούν φαγητά που είναι εύπεπτα.

  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σπάστε το αυγό όπως συνήθως.
  • Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας νερό.
  • Σκεπάζετε αμέσως με καπάκι.
  • Περιμένετε 1-2 λεπτά χωρίς να το γυρίσετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates_1.jpg
Πατάτες στην κατάψυξη: Γιατί οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε
Πολλοί καταναλωτές συνηθίζουν να βάζουν τις πατάτες στην κατάψυξη για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αυτή η πρακτική...
Πατάτες στην κατάψυξη: Γιατί οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε