Υλικά
¼ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πρέζα πιπεριές τσίλι (προαιρετικά, για όσους προτιμούν κάτι πιο πικάντικο)
400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
160 γρ. κουκιά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 αυγά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φέτες ψωμί σίκαλης ή ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και αν θέλουμε, τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα κουκιά και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρυθμίζουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Κάνουμε δύο μικρές φωλιές μέσα στο μείγμα και σπάμε εκεί τα αυγά. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι τα αυγά να ψηθούν όπως τα προτιμάτε, μελάτα ή σφιχτά.
Σερβίρουμε αμέσως με μία φέτα ψωμί σίκαλης ή ολικής άλεσης στο πλάι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ