Thumbnail
Επί ποδός η Πυροσβεστική – Σε "κίτρινο" συναγερμό η χώρα – Ενεργοποιείται το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας

Νέος πύρινος εφιάλτης ξέσπασε σήμερα, Σάββατο 19 Ιουλίου, στη Βόρεια Ελλάδα, με δύο επικίνδυνα πύρινα μέτωπα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή της Σταυρούπολης, πάνω από τον περιφερειακό, σε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

20 πυροσβέστες με 8 οχήματα επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν αγώνα με τον χρόνο ώστε να περιορίσουν τις φλόγες προτού επεκταθούν προς κατοικημένες περιοχές.

Ξάνθη – Μέτωπο στην Πεζούλα με εναέρια μέσα στη μάχη

Την ίδια στιγμή, φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Πεζούλα του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση.

Επιχειρούν:

  • 20 πυροσβέστες

  • 8 οχήματα

  • 1 αεροσκάφος

  • 1 ελικόπτερο

  • Συνδρομή με υδροφόρες και μηχανήματα έργου των δήμων

Η φωτιά καίει πυκνή βλάστηση και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Κίτρινος συναγερμός για πυρκαγιές – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς με μεγάλο μέρος της Ελλάδας σε κατηγορία 3 (υψηλός κίνδυνος).

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνονται Αττική, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Εύβοια, Χαλκιδική, Άγιον Όρος, Καβάλα, Θάσος και τμήματα από Πελοπόννησο, Ήπειρο, Ιόνια Νησιά, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα.

Σε εφαρμογή το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας – Μέτρα και περιπολίες

Λόγω του αυξημένου κινδύνου, έχει τεθεί σε ισχύ το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής.

Ταυτόχρονα, εναέριες περιπολίες και ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επιπλέον, έχει εφαρμοστεί μερική επιφυλακή σε πυροσβεστικές υπηρεσίες κρίσιμων περιοχών. Παράλληλα, εφαρμόζεται προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δάση.

Η έκκληση των Αρχών στους πολίτες

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, να ενημερώνονται από τους επίσημους λογαριασμούς της Πυροσβεστικής και να ειδοποιούν άμεσα στον αριθμό 199 σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και, σε περίπτωση κινδύνου, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elliniko_mesogiako_panepistimio.jpg
Τελετή Ορκωμοσίας Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΕΛΜΕΠΑ
Η  τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 10.30, στο αμφιθέατρο “Β. Ζαχαρόπουλος” (Κ28)
Τελετή Ορκωμοσίας Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΕΛΜΕΠΑ
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έγινε δεκτό στο δίκτυο ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης UNAI
Η ένταξη του Ιδρύματος σε αυτή την πρωτοβουλία αποτελεί αναγνώριση της συστηματικής δουλειάς και έρευνας που συντελείται σε αυτό και το εντάσσει για...
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έγινε δεκτό στο δίκτυο ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης UNAI
μαθητές
ΟΙΕΛΕ: Αντιδράσεις για τον ορισμό Διευθυντή στα Αρσάκεια – «Στο δημόσιο θα είχε απολυθεί, στο ιδιωτικό επιβραβεύεται»
Στο δημόσιο σχολείο θα είχε απολυθεί, στο ιδιωτικό …επιβραβεύεται! – Απαράδεκτος ορισμός Διευθυντή σε μονάδα των Αρσάκειων Σχολείων από το ΚΥΣΔΕ
ΟΙΕΛΕ: Αντιδράσεις για τον ορισμό Διευθυντή στα Αρσάκεια – «Στο δημόσιο θα είχε απολυθεί, στο ιδιωτικό επιβραβεύεται»