Υλικά
200 γρ μανιτάρια
130 ml ασπράδια αυγών
40 γρ σπανάκι
1 ολόκληρο αυγό
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σκόρδο κατά προτίμηση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε
Μαγειρικό σπρέι ελαιόλαδου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε με ραβδομπλέντερ το ολόκληρο αυγό, τα ασπράδια και το σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αρωματίστε το μείγμα με σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι ελαφρά ψεκασμένο με μαγειρικό σπρέι και ψήνετε την ομελέτα από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί σωστά. Σε άλλο τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή, συνοδευόμενη από τα σοταρισμένα μανιτάρια και κρεμμύδι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 273 kcal
Πρωτεΐνη: 28 γρ
Υδατάνθρακες: 13 γρ
Λιπαρά: 11 γρ
Φυτικές ίνες: 5 γρ
Αυτή η ομελέτα αποτελεί μια υγιεινή και πλούσια σε πρωτεΐνη επιλογή, ιδανική για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό που θα σας γεμίσει ενέργεια για όλη την ημέρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ
Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ