Ισπανική ομελέτα με πατάτες
Όταν το καλοκαίρι ζητάει γρήγορες, απλές και νόστιμες λύσεις για το τραπέζι, μια ομελέτα με πατάτες είναι ό,τι πρέπει.

Η συγκεκριμένη εκδοχή βασίζεται στην κλασική ισπανική τορτίγια, την παραδοσιακή πατατοομελέτα της Ιβηρικής. Αν και οι Ισπανοί συνηθίζουν να κόβουν τις πατάτες χοντρές και να τις μαγειρεύουν σε βάθος, η εκδοχή που παρουσιάζεται εδώ χρησιμοποιεί λεπτοκομμένες φέτες για πιο γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο, χωρίς να χάνεται τίποτα από τη νοστιμιά.

Τι θα χρειαστείς:
7 αυγά (κατά προτίμηση μεγάλα και σε θερμοκρασία δωματίου)

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

200 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 0,5–1 εκ. με τη βοήθεια μαντολίνου για ομοιομορφία. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο. Το κρεμμύδι κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά (περίπου 10–15 λεπτά).

Στραγγίζουμε προσεκτικά τις πατάτες και τα κρεμμύδια από το λάδι (κρατάμε το λάδι στην άκρη). Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά.

Ζεσταίνουμε 1–2 κουταλιές από το λάδι σε αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το μείγμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με σπάτουλα σιλικόνης ξεκολλάμε τις άκρες καθώς ψήνεται.

Με τη βοήθεια μεγάλου πιάτου, γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για περίπου 6–7 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, ανάλογα με τα γούστα μας.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα:
Χρησιμοποιούμε χαμηλή φωτιά για να μην καεί η ομελέτα εξωτερικά.

Επιλέγουμε βαθύ τηγάνι, ώστε να έχει πάχος η ομελέτα και να ψηθεί σωστά.

Για έξτρα γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί, αλλαντικά ή μυρωδικά όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή δυόσμο.

Αν δεν αισθανόμαστε άνετα με το αναποδογύρισμα, μπορούμε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο στον φούρνο, για πιο ασφαλές αποτέλεσμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο Παιδείας
Ωνάσεια Σχολεία: «Τέλος χρόνου» για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης μονίμων εκπαιδευτικών
Λήγει την Τρίτη (22/7) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για απόσπαση μονίμων εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2025-2026
Ωνάσεια Σχολεία: «Τέλος χρόνου» για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης μονίμων εκπαιδευτικών
μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης για 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Η μαύρη επέτειος πυροδοτεί τη θέληση για δικαιοσύνη»
«Η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο δυναμώνει τον αγώνα για επανένωση του νησιού – Η Ιστορία θα δικαιώσει την αλήθεια», δηλώνει ο...
Κυριάκος Μητσοτάκης για 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Η μαύρη επέτειος πυροδοτεί τη θέληση για δικαιοσύνη»
ypourgeio_paideias_ypaith.jpg
Υπουργείο Παιδείας - ΙΕΠ: Μειώνεται η σχολική ύλη - Τι αλλάζει σε Δημοτικά και Γυμνάσια από το σχολικό έτος 2025 - 2026
Σπύρος Δουκάκης (Πρόεδρος ΙΕΠ): Σε τελικό έλεγχο το σχέδιο για τη μείωση της ύλης σε Δημοτικό και Γυμνάσιο – Έρχεται εισήγηση στην υπουργό Παιδείας,...
Υπουργείο Παιδείας - ΙΕΠ: Μειώνεται η σχολική ύλη - Τι αλλάζει σε Δημοτικά και Γυμνάσια από το σχολικό έτος 2025 - 2026