Ισπανική ομελέτα με πατάτες
Όταν το καλοκαίρι ζητάει γρήγορες, απλές και νόστιμες λύσεις για το τραπέζι, μια ομελέτα με πατάτες είναι ό,τι πρέπει.

Η συγκεκριμένη εκδοχή βασίζεται στην κλασική ισπανική τορτίγια, την παραδοσιακή πατατοομελέτα της Ιβηρικής. Αν και οι Ισπανοί συνηθίζουν να κόβουν τις πατάτες χοντρές και να τις μαγειρεύουν σε βάθος, η εκδοχή που παρουσιάζεται εδώ χρησιμοποιεί λεπτοκομμένες φέτες για πιο γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο, χωρίς να χάνεται τίποτα από τη νοστιμιά.

Τι θα χρειαστείς:
7 αυγά (κατά προτίμηση μεγάλα και σε θερμοκρασία δωματίου)

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

200 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 0,5–1 εκ. με τη βοήθεια μαντολίνου για ομοιομορφία. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο. Το κρεμμύδι κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά (περίπου 10–15 λεπτά).

Στραγγίζουμε προσεκτικά τις πατάτες και τα κρεμμύδια από το λάδι (κρατάμε το λάδι στην άκρη). Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά.

Ζεσταίνουμε 1–2 κουταλιές από το λάδι σε αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το μείγμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με σπάτουλα σιλικόνης ξεκολλάμε τις άκρες καθώς ψήνεται.

Με τη βοήθεια μεγάλου πιάτου, γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για περίπου 6–7 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, ανάλογα με τα γούστα μας.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα:
Χρησιμοποιούμε χαμηλή φωτιά για να μην καεί η ομελέτα εξωτερικά.

Επιλέγουμε βαθύ τηγάνι, ώστε να έχει πάχος η ομελέτα και να ψηθεί σωστά.

Για έξτρα γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί, αλλαντικά ή μυρωδικά όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή δυόσμο.

Αν δεν αισθανόμαστε άνετα με το αναποδογύρισμα, μπορούμε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο στον φούρνο, για πιο ασφαλές αποτέλεσμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

seismoi_1.jpg
Σεισμός στην Εύβοια: 25 μετασεισμοί σε πέντε ώρες μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Τι δείχνει η ακολουθία
Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί μετασεισμός της τάξης των 4 – 4,5 Ρίχτερ
Σεισμός στην Εύβοια: 25 μετασεισμοί σε πέντε ώρες μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Τι δείχνει η ακολουθία
Περικλής Μήτκας, Πρόεδρος ΕΘΑΑΕ
Περικλής Μήτκας στο alfavita.gr: "Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω στο alfavita.gr που έχει πάντα σωστές και χρήσιμες πληροφορίες για την ανώτατη εκπαίδευση"
89η ΔΕΘ: Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ, κ. Περικλή Μήτκα στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia
Περικλής Μήτκας στο alfavita.gr: "Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω στο alfavita.gr που έχει πάντα σωστές και χρήσιμες πληροφορίες για την ανώτατη εκπαίδευση"
Ο Θάνος Παπαϊωάννου, Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, στο περίπτερο του alfavita στη ΔΕΘ
Θάνος Παπαϊωάννου (ΑΣΕΠ): «Ευχαριστώ το alfavita.gr για το κρίσιμο έργο του στις προσλήψεις»
89η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ): Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΑΣΕΠ, κ. Θάνου Παπαϊωάννου στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia
Θάνος Παπαϊωάννου (ΑΣΕΠ): «Ευχαριστώ το alfavita.gr για το κρίσιμο έργο του στις προσλήψεις»