M-L KKE
Μαζική αντιπολεμική πορεία με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αντιπολεμικών φορέων και οργανώσεων, κατακλύζοντας το απόγευμα της Δευτέρας την πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αλλά και την εντεινόμενη εμπλοκή της Ελλάδας σε διεθνείς συγκρούσεις.

Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε στις 19:00 από το Σύνταγμα, κινήθηκε προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, ενώ εξέφρασαν έντονη καταδίκη για τον ρόλο των ΗΠΑ στις πρόσφατες εξελίξεις.

Τα πανό και οι ανακοινώσεις των διαδηλωτών ζητούσαν τερματισμό της χρήσης ελληνικών στρατιωτικών υποδομών από τις ΗΠΑ, εστιάζοντας ειδικά στη βάση της Σούδας, την οποία χαρακτήρισαν «κόμβο πολεμικής υποστήριξης».

Κεντρικό αίτημα της πορείας αποτέλεσε η απεμπλοκή της Ελλάδας από στρατιωτικές επιχειρήσεις και εμπόλεμες ζώνες, με τους διαδηλωτές να ζητούν «να μη γίνει η χώρα ορμητήριο ξένων επεμβάσεων». Παράλληλα, κυριάρχησε το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», τονίζοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους πληθυσμούς που πλήττονται από την πολεμική βία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε υπό διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Ο σταθμός του Μετρό “Σύνταγμα”, που είχε κλείσει προσωρινά στις 18:00 με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., άνοιξε λίγο αργότερα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των διαδηλωτών.

Η πορεία εξελίχθηκε ειρηνικά, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κλιμάκωση των διεθνών εντάσεων, ενώ οι συμμετέχοντες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στον αγώνα για ειρήνη και μη στρατιωτική παρέμβαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακοπές
Προ των πυλών το «Τουρισμός για Όλους 2026»: Επιταγές έως 600 ευρώ για διακοπές εντός συνόρων
Ψηφιακή κάρτα με ισχύ έως το τέλος του έτους - Πού και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επιδότηση
Προ των πυλών το «Τουρισμός για Όλους 2026»: Επιταγές έως 600 ευρώ για διακοπές εντός συνόρων
βιαγκρα
Viagra: Μια απρόσμενη ελπίδα στη μάχη κατά της σπάνιας και θανατηφόρας παιδικής νόσου Leigh
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που φιλοξενείται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Cell, το συγκεκριμένο μόριο υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα για το...
Viagra: Μια απρόσμενη ελπίδα στη μάχη κατά της σπάνιας και θανατηφόρας παιδικής νόσου Leigh