Παίρνεις ένα καλά παγωμένο καρπούζι και το κόβεις είτε στη μέση (για διπλή… δόση) είτε σε τέταρτα ή πέμπτα αν θες να το αξιοποιήσεις όλο με τη μία. Με ένα κουτάλι αδειάζεις τη σάρκα του σε μπολ, βγάζεις τα κουκούτσια και το κόβεις σε κομμάτια — αν είσαι σπίτι, το μπλέντερ κάνει τη δουλειά στο λεπτό.
Ξαναβάζεις τον χυμό και τη σάρκα πίσω στη φλούδα του καρπουζιού, προσθέτεις λίγη ζάχαρη ή σιρόπι ζάχαρης (μόνο αν το καρπούζι δεν είναι αρκετά γλυκό) και, φυσικά, βάζεις τη βότκα της επιλογής σου — τόση όση αντέχει η παρέα! Προαιρετικά, προσθέτεις λίγο χυμό λάιμ ή παγάκια για έξτρα δροσιά.
Σε λίγα λεπτά, όλοι είναι έτοιμοι για… επίθεση με καλαμάκια στο πιο κλασικό καλοκαιρινό ποτό!
Και αν θέλεις κάτι πιο «επίσημο», σου έχω ιδέες για κοκτέιλ με καρπούζι που θα σε βάλουν κατευθείαν σε mood διακοπών.
1. Μοχίτο Καρπούζι
Υλικά:
1 φλιτζάνι καρπούζι (στραγγισμένο για πιο καθαρή υφή)
60 ml λευκό ρούμι
1/2 λάιμ σε τέταρτα
20 ml σιρόπι ζάχαρης ή 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Έως 50 ml σόδα
4 φύλλα δυόσμου
Τριμμένος πάγος
Εκτέλεση:
Σε ψηλό ποτήρι βάζεις το λάιμ, τη ζάχαρη και τον δυόσμο και τα πιέζεις με γουδοχέρι. Προσθέτεις τον χυμό καρπουζιού, τον πάγο, το ρούμι και ανακατεύεις καλά. Τελειώνεις με λίγη σόδα και στολίζεις με ένα κομμάτι καρπουζιού.
2. Μαργαρίτα Καρπούζι
Υλικά για 2 ποτήρια:
2 φλιτζάνια καρπούζι (χτυπημένο και στραγγισμένο)
60 ml τεκίλα (κατά προτίμηση λευκή)
40 ml Cointreau
40 ml χυμό λάιμ
Ζάχαρη για το χείλος του ποτηριού
Εκτέλεση:
Σε σέικερ με πάγο χτυπάς όλα τα υλικά. Σουρώνεις σε ποτήρια με τριμμένο πάγο και απολαμβάνεις.
3. Μαρτίνι με Καρπούζι
Υλικά για 6 ποτήρια:
4 φλιτζάνια καρπούζι
1 φλιτζάνι βότκα
6 κ.σ. χυμό λάιμ
1/4 φλιτζ. Triple Sec
Πάγος
Εκτέλεση:
Χτυπάς το καρπούζι στο μπλέντερ και το παγώνεις (σχεδόν σαν γρανίτα). Σε σέικερ βάζεις παγωμένο καρπούζι, βότκα, λάιμ, Triple Sec και πάγο. Ανακινείς καλά και σερβίρεις σε ποτήρια μαρτίνι.
4. Σανγκρία Καρπούζι
Υλικά για 6-8 ποτήρια:
1 κιλό καρπούζι κομμένο σε κύβους
1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
200 ml βότκα
100 ml Cointreau ή Triple Sec
120 ml σιρόπι εσπεριδοειδών
Πάγος
Εκτέλεση:
Χτυπάς το καρπούζι στο μπλέντερ και το σουρώνεις σε κανάτα. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις. Αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρεις με πάγο και φρέσκα κομμάτια καρπουζιού.
5. Κοκτέιλ Καρπούζι με Τζιν και Βασιλικό
Υλικά για 4 ποτήρια:
1 φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης
12 φύλλα βασιλικού
6 φλιτζάνια καρπούζι
200 ml τζιν
Πάγος
Εκτέλεση:
Χτυπάς το καρπούζι και το σουρώνεις. Ανακατεύεις με σιρόπι και τζιν, σερβίρεις με πάγο και φύλλα βασιλικού για φινέτσα και άρωμα.
Διαλέξτε, πειραματιστείτε και… καλές καρπουζοβραδιές!
Όσο κρατάει το καλοκαίρι, προλαβαίνουμε να τα δοκιμάσουμε όλα!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πανελλήνιες 2025: Η μαθήτρια που πέτυχε το «απόλυτο 20» στην Οικονομία και πάει για ΑΣΟΕΕ
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ