τιραμισού
10 εύκολες και απολαυστικές συνταγές

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι κάνει την εμφάνισή του, οι αναζητήσεις για δροσερά επιδόρπια γίνονται όλο και πιο συχνές. Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή, αφού συνδυάζουν ευκολία στην παρασκευή, δροσερή υφή και πλούσια γεύση. Είτε πρόκειται για ένα οικογενειακό τραπέζι, είτε για ένα χαλαρό γεύμα με φίλους, ένα καλοφτιαγμένο γλυκό ψυγείου είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Ακολουθούν 10 εξαιρετικές προτάσεις για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν — ή απλώς να απολαύσουν κάτι γλυκό και δροσερό!

1. Μιλφέιγ με cream crackers

Ανατρεπτική εκδοχή του αγαπημένου μιλφέιγ, που αντί για τα παραδοσιακά φύλλα σφολιάτας, χρησιμοποιεί cream crackers, δίνοντας μια αναπάντεχα ευχάριστη υφή. Η βελούδινη κρέμα σε συνδυασμό με τη διακριτική αλμύρα των κράκερς προσφέρει ένα αποτέλεσμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

2. Ατομικά τιραμισού

Το κλασικό ιταλικό γλυκό περνά σε νέα εποχή με ατομικές μερίδες. Ιδανικό για σερβίρισμα σε καλεσμένους, διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του: την πλούσια κρέμα μασκαρπόνε, το ελαφρύ άρωμα καφέ και το κακάο. Μικρό στο μέγεθος, αλλά μεγάλο στη γεύση.

3. Γιαουρτοζελέ με φράουλες

Ελαφρύ, αναζωογονητικό και χαμηλό σε θερμίδες, το γιαουρτοζελέ με φράουλες είναι η ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Οι φράουλες προσφέρουν φυσική γλύκα και χρώμα, ενώ το γιαούρτι δίνει μια δροσερή αίσθηση.

4. Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ

Κλασική αξία, διαχρονική γεύση. Με στρώσεις μπισκότων και κρέμας, το συγκεκριμένο επιδόρπιο αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Ένα γλυκό που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις.

5. Αρμενοβίλ – Το σεμιφρέντο της Θεσσαλονίκης

Μια παραδοσιακή απόλαυση από τη Βόρεια Ελλάδα που δεν πρέπει να λείπει από καλοκαιρινά τραπέζια. Το Αρμενοβίλ είναι πλούσιο, αφράτο και εντυπωσιακό, ενώ σερβίρεται παγωμένο, σαν σεμιφρέντο.

6. Πανακότα με μαστίχα και βύσσινο

Μια πιο εκλεπτυσμένη επιλογή, με αρώματα μαστίχας που γεμίζουν το χώρο και συνοδεία γλυκού κουταλιού βύσσινο. Ισορροπημένο γλυκό, ιδανικό για όσους αναζητούν κάτι πιο γαστρονομικά ιδιαίτερο.

7. Γιαουρτογλυκό με κεράσια και καρύδα

Μια δημιουργική παραλλαγή που παντρεύει τη δροσιά του γιαουρτιού με την εξωτική γεύση της καρύδας και τη φρουτώδη ένταση των ψητών κερασιών. Μια πρόταση που συνδυάζει υγεία και απόλαυση.

8. Ζελέ πορτοκάλι χωρίς ζελατίνη

Αυτή η εύκολη εκδοχή ζελέ ξεχωρίζει γιατί δεν απαιτεί ζελατίνη. Το σπιτικό σιρόπι πορτοκαλιού χαρίζει έντονη γεύση, ενώ η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη. Φυσική γεύση και αίσθηση σπιτικού.

9. Τούρτα μπανόφι ψυγείου

Για τους φαν του μπανόφι, αυτή η εκδοχή τούρτας ψυγείου είναι ιδανική: πλούσια σε γεύση, με βάση από μπισκότο, καραμέλα, μπανάνες και κρέμα. Ένα επιβλητικό επιδόρπιο για ειδικές περιστάσεις.

10. Ζελέ βανίλια Μαδαγασκάρης με φρούτα

Ο συνδυασμός εκλεκτής βανίλιας και φρέσκων φρούτων δημιουργεί ένα γλυκό πραγματικά δροσιστικό. Η επιλογή αυτή ξεχωρίζει για την αρωματική της φινέτσα, προσφέροντας κάτι ανάμεσα σε γλυκό και φρουτοσαλάτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συγκεντρωση για την παλαιστινη
Εκπαιδευτικοί: Αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα στις 7μμ σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη
Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα Τρίτη 24 Ιουνίου εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές - Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις
Εκπαιδευτικοί: Αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα στις 7μμ σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη
Πρύτανης ΑΠΘ
Ν. Παπαϊωάννου: Στο παρελθόν η χρηματοδότηση των ΑΕΙ επηρεαζόταν από τις σχέσεις Πρύτανη – Υπουργού Παιδείας
Όσα είπε στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου, σχετικά με τους νέους διορισμούς μελών ΔΕΠ και τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ
Ν. Παπαϊωάννου: Στο παρελθόν η χρηματοδότηση των ΑΕΙ επηρεαζόταν από τις σχέσεις Πρύτανη – Υπουργού Παιδείας
O Κωνσταντίνος Βλάσης σε εκδήλωση για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Η αξία και ο ρόλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση με τον Υφυπουργό Παιδείας στην Τρίπολη
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης γιόρτασε την αποφοίτηση των εκπαιδευομένων, αναδεικνύοντας τη σημασία της διά βίου μάθησης και τη δέσμευση της...
Η αξία και ο ρόλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση με τον Υφυπουργό Παιδείας στην Τρίπολη